El blog d'Andorra Telecom

allargar la vida del mòbil

Taula de continguts

Com allargar la vida del mòbil: trucs i consells

Hi ha diversos hàbits i trucs que et poden ajudar a allargar la vida del mòbil per tal que el teu dispositiu funcioni correctament durant molt més temps i no hagis de canviar-lo cada pocs anys. Moltes persones canvien el telèfon mòbil cada dos o tres anys, ja que noten que la bateria del dispositiu ja no dura tant com al principi, tenen poc espai d’emmagatzematge o veuen que el telèfon ja no funciona tan bé com quan era nou. Tot i això, és possible allargar la vida del mòbil perquè funcioni correctament durant molt més temps. A continuació, et donem alguns consells per aconseguir-ho.

Protegeix el teu dispositiu per allargar la vida del mòbil

En primer lloc, és important assenyalar la importància de protegir el dispositiu de danys com ara cops, ratllades i caigudes amb un protector de pantalla i una bona funda. Això pot semblar evident, però hem de saber que els cops no només poden fer malbé l’exterior d’un telèfon mòbil, sinó que també poden afectar-ne el funcionament. Guarda el telèfon mòbil en un lloc segur i procura no exposar-lo a ambients humits. D’altra banda, quan netegis la pantalla del dispositiu, assegura’t d’utilitzar productes adequats, que no siguin abrasius.

Evita les temperatures molt altes o baixes

Com potser ja sabràs, les temperatures extremes poden resultar perjudicials per al dispositiu. La calor excessiva pot afectar diversos components interns del telèfon i també contribuir a escurçar la vida útil del mòbil. Per això, durant els mesos d’estiu, evita exposar el telèfon mòbil al sol; d’altra banda, si utilitzes el dispositiu i veus que la seva temperatura és molt elevada, deixa’l descansar perquè es refredi.

És important saber que el fred extrem també pot resultar perjudicial per al dispositiu, ja que pot afectar el seu funcionament. Per aquest motiu, si vols allargar la vida del mòbil perquè funcioni com si fos nou durant més temps, cal que protegeixis bé el dispositiu de les temperatures extremes.

Carrega la bateria en el moment adequat

Un dels elements més importants que contribueixen a allargar la vida del mòbil és l’estat de la bateria del telèfon. Moltes persones tenen l’hàbit de deixar el telèfon mòbil carregant durant tota la nit i desconnectar-lo al matí, unes quantes hores després que el dispositiu hagi arribat al 100 % de bateria. Tanmateix, aquest hàbit no és recomanable; el millor és que la bateria del dispositiu es mantingui entre el 20 % i el 80 %. És important saber com carregar la bateria del mòbil per prolongar-ne la vida útil. És molt millor fer cicles de càrrega curts, ja que això ajudarà a mantenir la bateria del telèfon en bon estat durant més temps.

Apaga el dispositiu de tant en tant

Apagar o reiniciar el dispositiu com a mínim una vegada a la setmana també et pot ajudar a allargar la vida del mòbil. Tenir-lo sempre encès pot fer que s’emmagatzemi més informació del compte o que hi hagi aplicacions obertes en segon pla constantment. Et recomanem que, de tant en tant, l’apaguis a la nit. Una altra opció és posar-lo en mode avió quan no el necessitis, cosa que ajudarà a allargar la bateria. D’altra banda, formatar el telèfon de tant en tant també pot ser una altra manera d’allargar la vida útil.

Assegura’t que queda espai lliure a la memòria

Tenir la memòria del telèfon sempre plena també pot afectar el funcionament del dispositiu i fer que vagi molt més lent. Per això, assegura’t sempre que hi ha prou espai a la memòria perquè es puguin carregar les dades de les aplicacions. Si reps una notificació que indica que queda poc espai d’emmagatzematge al dispositiu, allibera espai eliminant aplicacions que ja no utilitzis o guardant les fotos a l’ordinador o al núvol, per exemple. D’altra banda, assegura’t sempre d’anar amb compte quan descarreguis aplicacions i instal·la únicament aquelles que siguin completament segures.

No utilitzis el telèfon més del compte

Actualment, els telèfons mòbils tenen moltes funcionalitats i ens ofereixen moltíssimes opcions, per la qual cosa sovint els utilitzem no només per trucar i enviar missatges, sinó també per consultar el correu, mirar pel·lícules i sèries o jugar a diferents jocs. Tot i això, hi ha molts jocs per al mòbil que poden causar un augment en la temperatura del dispositiu, la qual cosa, a llarg termini, disminueix el rendiment del telèfon. És recomanable no utilitzar aquestes aplicacions durant molta estona per assegurar-se que el dispositiu no arriba a temperatures massa elevades. També és important assegurar-se que les diferents aplicacions que tenim instal·lades estan sempre actualitzades.Aconseguir que el telèfon mòbil funcioni com si fos nou durant molt més temps serà molt fàcil si adquireixes aquests hàbits. I si vols més consells de telefonia per treure el màxim profit del teu dispositiu, no et perdis Connectem, el bloc d’Andorra Telecom.

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail