El blog d'Andorra Telecom

5 consejos para liberar espacio de tu iPhone

Taula de continguts

5 consells per alliberar espai del teu iPhone

Quedar-se sense espai al mòbil és molest, però també és gairebé inevitable. Pot ser que el teu telèfon disposi de molts gigues de memòria però, en cas contrari, el millor que pots fer és cuidar el que guardes en ell. No obstant, fins i tot així, tendeix a arribar un moment en el qual la notificació de falta d’espai salta a la pantalla. 

El que se sol fer com a mesura ràpida és alliberar una mica d’«espai d’urgència»; potser alguna fotografia, o una aplicació poc utilitzada. Tanmateix, això no resol del tot el problema principal. 

Per solucionar-ho, des d’Andorra Telecom et proposem 5 trucs per alliberar espai del teu iPhone. Et recomanem posar-los en pràctica de tant en tant, per no quedar-te sense espai en el moment menys adequat.

1. Elimina les fotos i la música que no necessitis

El gran avantatge de poder fer fotografies de qualitat amb el mòbil és que podem repetir una fotografia les vegades que sigui necessari fins que surti perfecta. El “desavantatge” és que oblidem esborrar les fotografies que no ens han agradat. Esborrar-ho en el moment ens evitarà haver de repassar totes les fotografies quan ens quedem sense espai.

Pel que fa a la música, ara que hi ha serveis de streaming gratuïts com Spotify, no té gaire sentit emmagatzemar-la al mòbil. Una bona manera d’alliberar espai del teu iPhone és esborrar tota aquesta música i substituir-la per una aplicació. Guanyaràs espai al telèfon, i podràs organitzar les teves cançons preferides en llistes de reproducció d’una manera molt més efectiva.

2. Allibera espai del teu iPhone

A continuació ens centrarem en l’emmagatzematge de la majoria de models d’iPhone. Si, pel que sigui, el teu no coincideix, et recomanem que vagis a la pàgina d’ajuda d’Apple, on trobaràs la informació necessària.

Per alliberar espai del teu iPhone, el que primer has de saber és quina capacitat d’espai has utilitzat i quant en tens encara disponible. Per a això, segueix els següents passos.

  • A ‘Configuració’, toca ‘General’.
  • Ves a ‘Emmagatzematge de l’iPhone’: aquí és on veuràs quina capacitat de memòria has fet servir. La dada apareix a la part superior de la pantalla, tant en forma numèrica com mitjançant una barra gràfica.

És probable que, un cop fet això, el mateix iPhone et recomani les accions a dur a terme. A més, veuràs una llista amb les apps que has instal·lat i l’espai que cadascuna d’elles ocupa. En el cas que no vegis aquestes recomanacions per alliberar espai, pots realitzar les següents accions:

  • Utilitza l’opció de Fotos a iCloud i activa l’optimització d’emmagatzematge. Aquesta acció pot reduir l’espai que les fotografies ocupen al teu telèfon.
  • Elimina el contingut irrellevant que emmagatzemen les apps.
  • Per descomptat, eliminar les apps que no fas servir és també una bona opció.

3. Elimina les aplicacions que ocupen molt espai d’emmagatzematge

De la mateixa manera que pots veure quines aplicacions estan consumint molta bateria, també pots identificar quines ocupen molt espai d’emmagatzematge. El nostre consell és que conservis aquelles que t’agraden i fas servir sovint, encara que ocupin més espai. Al cap i a la fi, el mòbil no és només per comunicar-se, sinó que s’ha convertit en un instrument per a l’oci i de treball.

Eliminar les aplicacions que fas servir menys o que ja no t’interessen per alliberar espai del teu iPhone és molt senzill. A continuació t’ho expliquem.

  • Obre ‘Configuració’ i ves a ‘General’.
  • Selecciona ‘Emmagatzematge de l’iPhone’. Aquí, veuràs l’emmagatzematge que tens disponible i quina capacitat s’està fent servir, així com l’espai que utilitza cada aplicació.
  • Per eliminar aquelles aplicacions que ocupen espai i ja no vols tenir, toca l’aplicació i selecciona ‘Eliminar’. Pots fer-ho directament a la pantalla principal del telèfon.

Seguint aquesta recomanació pots guanyar fins a un giga d’espai, en molts casos.

Consell extra: si tens un Apple Watch, també pots eliminar aquelles aplicacions que no utilitzis al rellotge.

4. Netejar la memòria caché del navegador

Perquè les pàgines web consultades des del mòbil es carreguin més ràpid, Safari recopila informació sobre els llocs web que visites sovint i guarda les dades en la memòria cau o caché. Per alliberar espai del teu iPhone, pots esborrar aquestes dades seguint els passos següents:

  • Obre ‘Configuració’ i toca ‘Safari’. 
  • Després, selecciona ‘Esborrar historial i dades del lloc web’. Això eliminarà l’historial, les galetes i altres dades de navegació. D’aquesta manera hauràs guanyat una mica més d’espai d’emmagatzematge.

 5. Desactivar les fotos HDR

HDR (alt rang dinàmic) és una funció de la càmera que combina en una sola fotografia les millors parts de tres exposicions separades. Però no només això: guarda dues còpies de la foto; la versió normal i la «millorada». Si no necessites mantenir la versió normal, pots desactivar l’HDR de la càmera. A ‘Configuració ‘> ‘Càmera’, i desactiva aquesta opció.

Esperem haver-te ajudat a guanyar una mica d’espai al teu dispositiu. Coneixies totes aquestes possibilitats per alliberar espai del teu iPhone? Si t’interessa conèixer més trucs per treure partit al teu telèfon i a l’internet, no et perdis l’apartat de Curiositats de Connectem, al blog d’Andorra Telecom.

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail