El blog d'Andorra Telecom

recuperar el contingut d'un pendrive

Taula de continguts

Com recuperar el contingut d’un pendrive

La possibilitat de recuperar el contingut d’un pendrive és desconeguda per a la majoria dels usuaris. Vols conèixer alguns mètodes per aconseguir-ho? Aquí et proporcionem més informació!

Les claus per recuperar el contingut d’un pendrive

Les raons per les quals pots perdre el contingut d’un pendrive són diverses. D’una banda, l’esborrament fortuït dels fitxers. En segon lloc, l’atac de malware o de virus. Finalment, no s’ha d’oblidar el cas del deteriorament del port USB. 

No sempre podràs recuperar els fitxers, ja que en alguns casos serà materialment impossible. El grau en què els fitxers estiguin danyats o de deteriorament de la memòria hi influeix, i molt. A més, la manca d’ús és també un factor tangencial que pot eliminar la informació amb el temps. Recorda això: no sempre és possible recuperar les dades. Per tant, convé que tinguis present aquesta qüestió per no fer-te il·lusions o generar expectatives irreals.

Un altre aspecte important és que hi ha eines internes. No obstant això, de vegades, caldrà contractar software de tercers, que pot ser gratuït o de pagament. Per aquest motiu, és molt convenient conèixer quin és el context i els procediments que es poden fer servir.

Dit això, no està de més que sàpigues quines són les opcions principals de recuperació d’informació. Són les següents:

Recuperació de fitxers per configuració

Una configuració incorrecta pot provocar una pèrdua d’informació i dades. Per tant, no està de més comprovar aquesta possibilitat per evitar problemes i fer una neteja.

Això com es fa? Hi ha un programa que et permetrà endinsar-te per la teva unitat per trobar arxius ocults, fins i tot aquells que, d’un dia per l’altre, «van desaparèixer». Aquest és el cas de Ontrack EasyRecover, una opció de pagament que és compatible amb Windows i MacOS. Cal assenyalar que aquí es localitzaran tots els fitxers esborrats i s’indicarà quins són recuperables i quins no. Aquesta és una alternativa òptima per fer un escaneig generalitzat i no perdre el temps.

De vegades, a causa d’una configuració incorrecta o que no manegem bé, perdem informació valuosa. Amb aquesta eina, pots posar fi al problema. 

Recuperació de fitxers esborrats mitjançant CMB

Aquest és el mètode més senzill i s’aplica quan no cal utilitzar software. Això sí, els passos han de ser estrictes perquè, efectivament, funcioni.

El primer que hauràs de fer és, un cop connectat l’USB, executar el símbol del sistema i emprar l’opció «executar com a administrador». Posteriorment, cal escriure attrib -h -r -s /s /d /d e: i prémer ‘enter’. Amb aquests passos, accediràs als fitxers que s’hagin desat amb anterioritat i els podràs recuperar. En general, aquest és un procediment que pots utilitzar a la majoria d’ordinadors.

Cal assenyalar que, en comptes de la lletra e:, hauràs d’escriure la lletra que correspon a la unitat USB si aquesta és diferent. En conseqüència, aquest és un mètode barat i relativament senzill de recuperar el contingut d’un pendrive.

Recuperació de versions anteriors 

De vegades, es pot donar el cas que, per algun problema, s’hagi esborrat la darrera informació que has desat. Tot i això, si el dispositiu està en bones condicions, sí que podries recuperar la versió anterior, com de fet succeeix amb el backup de diversos programes informàtics i amb els editors de text. Per això, el que has de fer és entrar a la carpeta dels fitxers eliminats, cercar l’apartat propietats i entrar en versions anteriors.

Quan tinguis aquesta informació a mà, podràs optar per comprovar l’historial de fitxers i els punts de restauració. En general, encara que no és obligatori, s’opta per restaurar-ne la versió més recent. D’aquesta manera, podràs salvar la major part de la informació. Val a dir que aquesta problemàtica és recurrent en el cas que estiguéssim amb un fitxer que s’ha fet malbé. 

Recuperació de carpetes esborrades

La recuperació de les carpetes esborrades ve derivada de les pèrdues fortuïtes o per error. En aquest cas, es tracta d’utilitzar programes de tercers que poden ser molt útils, com Ease Us Data Recovery Wizard per a Windows i Disk Drill per a Windows i MacOS. La idea és que puguis escanejar la unitat USB i, així, trobar en una vista prèvia totes les dades que es poden recuperar. Finalment, el que hauràs de fer és seleccionar les carpetes que desitges restaurar.

Recuperació d’arxius esborrats en línia

Aquest és un dels procediments en què difícilment podràs recuperar la informació. No en va, quan es treballa en línia, hi ha una memòria virtual que s’encarrega d’eliminar aquesta informació. A més, en qualsevol cas, en aquest context seria preferible consultar el dispositiu principal per veure si els fitxers són allà. Per tant, i com a principi general, recorda que els fitxers han d’estar emmagatzemats físicament a la memòria USB. 

Conclusió

Recuperar contingut d’un pendrive, en alguns casos, és possible. Per això, val la pena conèixer els mètodes.

Si vols conèixer més trucs, recomanacions i novetats tecnològiques, no oblidis visitar Connectem, el blog dAndorra Telecom.  

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail