El blog d'Andorra Telecom

trucs de TikTok

Taula de continguts

5 trucs de TikTok que has de saber

Sabies que TikTok és una de les xarxes socials que creix més ràpid? És la preferida dels usuaris més joves d’internet, que li donen un enorme dinamisme i hi aboquen grans dosis de creativitat. Avui parlarem de trucs de TikTok orientats a treure-li tot el profit a l’aplicació, però sense perdre de vista la privadesa.

Trucs de TikTok per protegir les teves dades personals (i més)

1. Pots configurar l’aplicació per limitar qui veu els vostres vídeos

Per fer-ho, has de parar atenció al procés de pujar el vídeo a TikTok. Quan l’hagis creat i editat segons les teves preferències, podràs afegir hashtags per fitar el públic al qual vols que arribi. Només cal prémer l’opció ‘Hashtags’ i escriure les etiquetes que prefereixis. L’aplicació us farà diversos suggeriments per augmentar l’abast del vídeo.

Pel que fa a privadesa, l’important és que pots escollir a qui es mostra el vídeo: pots fer-lo privat per veure’l només tu, perquè el vegin només els teus amics o perquè el vegi tothom.

També podeu configurar les vostres publicacions perquè no es puguin descarregar. Així evitaràs que el teu contingut es distribueixi per altres xarxes. Això no vol dir, però, que puguis pujar contingut sensible sense por de les conseqüències. Recorda que hi ha els programes d’enregistrament de pantalles i que la prudència mai no està de més.

2. Esborra vídeos que hagis compartit per error

Si puges un vídeo per error, un dels trucs de TikTok que pots posar en marxa per solucionar-lo és el d’esborrar-lo. Per això, tot el que has de fer és:

  • Entrar al teu perfil.
  • Clicar sobre el vídeo que vols eliminar.
  • A la dreta veuràs diverses opcions, entre les quals hi ha una icona amb tres punts. Prem-la.
  • Escull l’opció ‘eliminar’.

Potser no vols que aquest vídeo estigui a l’abast de qualsevol persona, però vols conservar-lo. En aquest cas, abans de procedir a l’esborrament, el pots descarregar. Aquesta és la manera de fer-ho:

  • Quan siguis al vídeo que vols descarregar, prem el botó ‘Compartir’. El trobaràs a la columna d’opcions.
  • Un cop allà, podràs decidir on vols enviar el vídeo.
  • Prem ‘Altre’.
  • Aquí veuràs que el pots desar al telèfon o enviar-te’l a tu mateix mitjançant alguna aplicació de missatgeria.

Això sí, ves amb compte amb el que descarregues, perquè podries saturar el teu mòbil. En aquest cas, potser vols saber com alliberar espai al teu dispositiu.

Trucs de TikTok per crear diferents tipus de contingut

3. Fes vídeos sobre la marxa, puja vídeos ja enregistrats o crea vídeos a partir d’imatges

Algunes persones no se senten còmodes improvisant vídeos, però volen utilitzar TikTok. Afortunadament, la plataforma permet molts tipus de vídeo. Aquests són els tres més fàcils de fer servir:

  • Pots enregistrar un vídeo amb la teva càmera, prendre’t el temps, fer servir diferents enquadraments, efectes, etc. Aquests vídeos enregistrats amb anterioritat i fins i tot en altres aplicacions, es poden pujar a TikTok fàcilment. Tot el que has de fer és prémer el signe ‘+’, que és el d’afegir nou vídeo, i després prémer el botó ‘Carregar’ (està al costat del d’enregistrar a la part inferior de la pantalla). A partir d’aquí, només cal escollir el vídeo del teu rodet. Si vols pujar diversos vídeos per editar-los a l’aplicació tots alhora, prem ‘Varis’ abans de seleccionar-los.
  • Si prefereixes crear un vídeo a partir de diapositives, has d’arribar fins al pas ‘Carregar’, com en el cas dels vídeos. Un cop aquí, prem sobre la pestanya imatge que veuràs a la part superior de la pantalla. Ja només queda seleccionar les imatges que vulguis fer servir i, a continuació, prémer ‘Seqüència’.

4. Col·labora amb altres usuaris

Pots fer duets amb altres usuaris que hagin habilitat aquesta opció als vídeos. Igual que els remix d’Instagram Reels, als duets de TikTok la pantalla es parteix en dos. La meitat esquerra mostra el vídeo original i la dreta et mostra a tu, bé reaccionant a aquest vídeo o bé tractant de fer-ho tu.

Com es fa?

Entra al vídeo que t’interessi i fes clic sobre ‘Compartir’. Com dèiem més amunt, trobaràs aquesta opció a la columna de la dreta. Si el vídeo que has triat té els duets activats, veuràs l’opció ‘Duo’. Prem-la i veuràs que la pantalla es parteix. Ja està, ja podeu començar a enregistrar.

Tot i que es poden utilitzar per mostrar reaccions, els duos no són el mateix que les reaccions.

A ‘Opcions’, veuràs que hi ha la possibilitat de prémer ‘Reaccionar’. Si el prems, la vista és diferent: en gran s’obre el vídeo original amb una finestra on pots enregistrar-te tu.

5. Escull cançons en tendència

Un dels elements clau per a l’èxit dels vídeos a TikTok és utilitzar àudios en tendència. Aquestes són les cançons que tothom empra perquè són més atractives. Si descobreixes una tendència en un vídeo o si notes que una cançó es repeteix molt i també la vols fer servir, és molt senzill:

  • A la part baixa de la pantalla apareix una icona que mostra la música en ús a cada vídeo.
  • Premeu-la i la pantalla canviarà: t’ensenyarà tots els vídeos que s’han fet amb aquesta cançó.
  • En aquesta mateixa pantalla veuràs un botó de càmera. Prem-lo.

Ja està, ja pots començar a enregistrar el teu vídeo amb aquest so.

T’ha semblat útil aquest article? Continua llegint el nostre bloc!

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail