El blog d'Andorra Telecom

Como-compartir-internet-con-nuestro-telefono-movil

Taula de continguts

Com compartir Internet amb el nostre telèfon mòbil

Encara que avui dia hi ha moltes tarifes i plans de dades que fan que compartir Internet des del mòbil sigui cada cop menys habitual, el cert és que encara es donen casos en què és necessari. Per exemple, quan cal utilitzar l’ordinador per a un tràmit ràpid i no hi ha xarxa wifi disponible. En aquests casos, potser depens de les dades del teu mòbil per a qüestions en què la rapidesa és clau, com el canvi d’un bitllet d’avió, per exemple. Vegem, doncs, com activar aquesta opció a telèfons mòbils tant iOS com Android

Compartir Internet a l’iPhone o iPad

Tal com explica la pàgina de suport d’Apple, pots compartir Internet des d’un iPhone mitjançant wifi, Bluetooth o un cable USB. En tots tres casos, configurar el teu terminal és realment senzill. Només has de seguir els passos següents:

  • Ves a Configuració > Dades mòbils > Compartir Internet o, depenent de l’iPhone que tinguis, a Configuració > Punt d’accés personal.
  • Toca el botó lliscant que veuràs al costat de Permetre a altres connectar-se.

Connectar-se a Compartir Internet mitjançant USB, wifi o Bluetooth

Pots Compartir Internet mitjançant aquestes tres opcions sigui quin sigui el teu iPhone.  A més, si el teu terminal té instal·lat iOS 13 o posteriors, la connexió compartida no s’interromprà encara que la pantalla estigui bloquejada, la qual cosa l’habilita per rebre notificacions.

Connexió per wifi

Al teu telèfon, ves a Configuració > Dades mòbils > Compartir Internet o Configuració > Punt d’accés personal i assegura’t que estigui activat (tocant al botó lliscant, tal com hem dit abans). El terminal et demanarà que introdueixis la contrasenya wifi i el nom del telèfon amb què compartiràs Internet. Fes-ho i no abandonis aquesta finestra fins que la connexió s’hagi efectuat.

A continuació cal realitzar un segon pas al telèfon que connectaràs: ves a Configuració > wifi i cerca el teu iPhone a la llista. Després localitza la teva xarxa wifi i connecta-t’hi. És possible que et demani la contrasenya.

Connexió per Bluetooth

El primer que has de fer per compartir Internet per Bluetooth és assegurar-te que el teu telèfon és visible. Per fer-ho, ves a Configuració > Bluetooth i mantingues la pantalla oberta. Després, al PC o telèfon que vulguis connectar, segueix les instruccions del terminal per configurar la connexió de xarxa mitjançant Bluetooth.

Connexió per USB

Per compartir Internet per aquest mitjà, necessitaràs que el PC o el MAC amb què compartiràs les teves dades tingui instal·lada la darrera versió d’iTunes. Un cop comprovat això, només has de connectar els dos aparells amb un cable USB. És possible que a la pantalla vegis un missatge que et demana si confies en el dispositiu. Fes clic a confiar i tot estarà llest.

Compartir Internet des d’un telèfon Android

Igual que passa amb els iPhone, els terminals amb sistema Android també poden compartir Internet mitjançant wifi, Bluetooth o cable USB. L’única diferència és conèixer els menús en què cal cercar les diferents opcions.

Compartir Internet mitjançant Bluetooth

L’opció més senzilla per compartir dades a Android és fer-ho per Bluetooth. El que passa en aquest cas és que connectem o aparellem dos dispositius diferents. La manera més habitual de fer-ho és la següent. Tanmateix, potser necessites comprovar les instruccions del teu dispositiu ja que, com hem dit abans, no tots són idèntics.

  • Activa el Bluetooth
  • Cerca el dispositiu que vols vincular
  • Vincula’l
  • Ves a la configuració de wifi i cerca l’apartat Compartir connexió. Pot ser que al teu terminal s’anomeni Zona wifi. Aquí trobaràs tres opcions. Activa Compartir connexió per Bluetooth. 

Ara cal assegurar-se que el dispositiu receptor va a la configuració de Bluetooth i activa l’accés a Internet. Com que ja està vinculat al dispositiu, només hem de tocar el botó que apareix.

Compartir Internet mitjançant wifi

Per compartir Internet per wifi a un sistema Android, cal partir del menú Zona wifi. Allà veuràs l’opció Compartir wifi, que has d’activar.

Des d’aquest punt del menú podràs personalitzar el nom del punt d’accés i fins i tot afegir una contrasenya per assegurar-te que només comparteixes Internet amb qui tu tries. Com veus, compartir les teves dades és molt senzill i et pot fer sortir d’un mal pas. L’únic que has de tenir en compte és que fer-ho redueix en gran mesura la durada de la bateria. Treu el màxim profit a les dades incloses a la teva tarifa.

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail