El blog d'Andorra Telecom

Como-la-red-5G-revolucionara-la-industria-de-los-videojuegos

Taula de continguts

Com la xarxa 5G revolucionarà la indústria dels videojocs

La relació entre xarxa 5G i videojocs és de millora de l’experiència de joc, per això val la pena conèixer quines són les novetats que aporta. Aquí et donem més detalls.

El binomi entre xarxa 5G i videojocs: els canvis que s’acosten

Avui dia els videojocs ofereixen múltiples opcions. Ja no es tracta únicament dels diferents tipus (lluita, carreres, aventures, rol), sinó també de les maneres (individual i multijugador) o, fins i tot, de les experiències (pantalles o realitat virtual). Això no és futur, és present, i la implementació de la xarxa 5G i els videojocs té unes conseqüències directes.

Per altra banda, som conscients que el binomi entre videojocs i empresa és una realitat. Les millores tecnològiques s’apliquen a diversos camps i el gaming, a més, és una activitat que genera valor. Per tant, hi ha formacions i seminaris específics de la Universitat per a aquestes novetats que porta el 5G.

Vols saber quines millores s’han aconseguit amb la xarxa 5G i els videojocs? Llegeix amb atenció aquests punts:

1. Descàrregues molt més ràpides

El 5G és sinònim de rapidesa per la seva baixa latència, fins a 10 gigabytes i això s’aplica a les descàrregues de dades. Per exemple, no s’ha d’esperar uns quants segons perquè es carregui una pantalla, de manera que evitaràs que se’n congeli la imatge. I si això és bo per al jugador individual, és central en la manera multijugador, que és habitual. Al final, del que es tracta és que sigui molt més fàcil jugar sense interrupcions.

La baixada del temps de descàrrega és prou eloqüent: passem dels 20 mil·lisegons de les xarxes 4G a entre 1 i 2 mil·lisegons amb el 5G. D’aquesta manera, és difícil que l’experiència d’ús no hagi millorat.

2. Millora de l’experiència de realitat virtual

La millora de l’experiència de realitat virtual s’aconsegueix, precisament, gràcies a la velocitat més gran. Per exemple, el joc en aquest format es generalitzarà amb l’ús de ulleres que incorporen les consoles d’última generació. Ja no calen les pantalles físiques ni els cables (si no vols), per això s’ha ascendit a un altre nivell. I, és clar, la qualitat de la imatge serà l’òptima.

La realitat virtual no és pas una novetat; de fet, s’hi està experimentant des de fa dècades. Però a ningú no se li escapa que hi havia una sèrie d’aspectes millorables, sobretot relacionats amb les velocitats de descàrrega i transmissió. Amb el 5G s’acaben aquests problemes.

3. Millora visual en la xarxa 5G i els videojocs

La millora de la visualització al joc amb pantalles és un altre dels punts que marca la diferència. No en va, i si hi ha una compatibilitat, aconseguiràs veure a UHD (Ultra High Definition); això significa millors gràfics i, en general, una visualització més neta. Sens dubte, aquesta és una millora qualitativa per jugar respecte al que hi havia amb el 4G.

Les millores visuals dependran, per altra banda, del que tinguis disponible. No en va, la pantalla ha d’estar preparada perquè pugui utilitzar la UHD. Per tant, tens nombroses possibilitats, però la teva estructura hi ha d’estar adaptada.

4. Més possibilitats en el mode multijugador

El fet que la velocitat sigui més gran i la latència menor, facilita el mode multijugador. No en va, com més persones hi intervenen, més importa que la velocitat eviti els colls d’ampolla. Amb independència del tipus de joc, amb el 5G ja no t’hauràs de preocupar per aquest problema, perquè li dones solució.

El mode multijugador existeix des de fa més de dues dècadas, però estava exposat a problemes de connectivitat. Com que el 5G és general, servirà per a que les experiències de joc siguin molt més fluïdes en tots els sentits.

5. Joc sense cables

Jugar sense cables és una altra de les possibilitats que el 5G facilita perquè el wifi serà de més qualitat. No és que no fos possible abans, però l’augment de les velocitats fa que això sigui el més usual. Per tant, si jugues amb volants, comandaments o guants, amb aquesta xarxa serà molt més fàcil fer-ho.

El joc sense cables, evidentment, també és un altre dels desenvolupaments que afavoreix la realitat virtual. I, en comparació amb altres models, això dona més llibertat per moure’t i jugar sense problemes.

Conclusió

L’extensió de la xarxa 5G i videojocs suposarà una nova experiència més completa per als usuaris. Això sí, per això cal una connexió a internet que ofereixi garanties. A Andorra Telecom disposem de diverses opcions perquè triïs la que s’ajusti a allò que desitges. Contacta’ns per saber-ne més!

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail