El blog d'Andorra Telecom

Comparte-la-pantalla-de-tu-movil-en-la-TV

Taula de continguts

Comparteix la pantalla del teu mòbil a la TV

La possibilitat de compartir pantalla entre diversos dispositius quan utilitzes Internet pot ser molt interessant, oi? Per això, en aquest article t’expliquem en detall com pots compartir la informació del teu mòbil a la televisió.

Compartir la pantalla del teu mòbil a la televisió: com ho pots fer i els seus avantatges

Avui dia utilitzem el telèfon mòbil per a una multitud de tasques. De fet, la majoria de les connexions a Internet són a través d’aquest dispositiu. En aquest sentit, segur que més d’una vegada t’has plantejat la possibilitat de poder traslladar algunes dades de la pantalla del mòbil a la de la televisió.

Així, perquè comparteixis la informació del teu mòbil a la teva televisió, s’han de complir una sèrie de condicions. En primer lloc, que tots dos dispositius estiguin connectats a la mateixa xarxa wifi. En segon lloc, que el televisor tingui instal·lat algun dispositiu, a través de cable o sense fil. A continuació, et detallem els més habituals.

Google Chromecast

El sistema Google Chromecast és un dels més utilitzats. El procés de connectivitat és senzill, perquè no calen cables. Simplement, el que hauràs de fer és tenir activat Google Chromecast, la xarxa wifi en funcionament i reproduir el contingut que vulguis del teu telèfon mòbil activant la icona de Cast. Abans, has de tenir activada al teu mòbil l’opció «enviar pantalla» (a Android) o «duplicar pantalla» (a iOS).

Mirroring

La majoria de televisors intel·ligents ja incorporen «mirroring», és a dir, la funció que permet connectar el mòbil a la televisió. A més, aquest procediment tampoc no requereix cables. En aquest cas, ens referirem, concretament, al sistema operatiu Android, que és el més utilitzat als telèfons mòbils. La seqüència de configuració és senzilla: en primer lloc, has d’anar a Ajustaments; després, has d’activar pantalla sense fils, Mirroring o Miracast. En general, aquesta funció es descriu amb icones intuïtives.

Airplay 2

Apple utilitza, a través del seu sistema operatiu iOS, l’aplicació Airplay per compartir la pantalla del mòbil. Per tant, l’únic que hauràs de fer abans és indicar quin dispositiu vols que sigui compatible amb Airplay. Quan l’hagis inclòs, només hauràs de seleccionar el contingut i tocar la icona d’Airplay. Es fa de manera intuïtiva, encara que tots dos dispositius hauran de comptar amb un programari compatible.

Cable HDMI

El cable HDMI és una de les opcions més utilitzades. Aquest sistema s’utilitza si no tens un televisor intel·ligent. Tot i que és un mètode clàssic, és molt efectiu si el que busques és reproduir una imatge o un vídeo sense més pretensions. Hi ha diversos tipus de cable, de manera que hauràs d’escollir el que s’adapti a tots dos dispositius (recorda que per a cada dispositiu el connector és diferent).

Altres opcions de connectivitat

D’altra banda, cal indicar que hi ha altres variables amb cable USB o sense fil. Per exemple, en el cas de connexions sense fil, pots optar per DLNA o mitjançant el protocol Miracast. És important assenyalar, a més, que la velocitat de connexió i la xarxa influeixen, i molt. De fet, la transmissió de dades ha de ser de qualitat perquè no hi hagi problemes. Per tant, et recomanem que per realitzar aquest tipus d’acció comptis amb un servei professional.

Avantatges de compartir pantalla del mòbil a la TV

Quins són els avantatges d’aquesta possibilitat? La veritat és que n’hi ha diversos, i en podem destacar els següents:

Mida de visió superior

La mida de visió superior és un dels aspectes clau. I, a més, és la qüestió més evident. El motiu? Guanyes en mida de pantalla i això afavoreix la visibilitat dels continguts, el que és molt útil per a les sèries de fotografies (arxius .jpg), però també per als vídeos. Així, compartir pantalla és una solució fàcil perquè puguis guanyar mida de visionat.

Veure continguts que no estan a la TV

Un altre dels aspectes interessants de compartir la pantalla del mòbil a la TV és l’accés a determinats continguts. És cert que avui dia ja és possible tenir YouTube de sèrie a la TV i, a més, els paquets de televisió són especialment variats i complets. No obstant això, hi ha continguts concrets a què no és possible accedir d’una altra manera perquè no estan configurats ni disponibles als televisors intel·ligents. Per tant, es tracta d’una manera de disposar de nous continguts i ampliar les possibilitats.

Experiència més còmoda en videojocs

Hi ha videojocs específics per a telèfon mòbil, però pot resultar més còmode jugar amb una pantalla gran. A més, en alguns casos pots traslladar aquesta tecnologia des de jocs descarregats des de mòbil, però que siguin compatibles per a televisió. Això permet que el joc sigui més còmode, perquè una pantalla petita sol restar detalls al videojoc.

Compartir pantalla, sí, però amb el servei adequat

La possibilitat de compartir pantalla es pot implementar si disposes del servei adequat. I, per descomptat, una cobertura òptima i una connexió a Internet potent són factors clau per aconseguir-ho, cosa que a Andorra Telecom podem oferir-te gràcies a les nostres solucions per a Internet a casaContacta’ns per descobrir tot allò que podem fer per tu.

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail