El blog d'Andorra Telecom

Como-configurar-el-nuevo-movil-de-tu-hijo

Taula de continguts

Com configurar el nou mòbil del teu fill

Cada vegada hi ha més nens que tenen un telèfon mòbil personal. Això pot suposar diferents avantatges, però també pot comportar riscos. Per evitar-los, és important protegir el dispositiu mitjançant una funda i un protector de pantalla adequats, però també seleccionar les opcions adequades en realitzar la configuració del dispositiu. Configurar el mòbil d’un nen és un procés força diferent del que sol seguir-se per configurar el telèfon d’un adult. Hi ha diferents eines i funcionalitats que et poden ajudar a garantir que el teu fill utilitzarà el dispositiu d’una manera segura i que no utilitzarà el mòbil durant més hores del compte. A continuació parlem de diferents aspectes que has de tenir en compte en configurar el mòbil d’un nen perquè el pugui utilitzar de manera segura.

Ús de dades mòbils

Un dels aspectes que hauràs de tenir en compte en configurar el mòbil d’un nen és l’ús de dades mòbils. Els smartphones actuals te donen la possibilitat de limitar l’ús de dades . Això et permet, d’una banda, garantir que no se supera el límit de la tarifa contractada i, de l’altra, assegurar-te que el teu fill no passa més hores del compte navegant per Internet, veient pel·lícules o jugant a jocs en línia. A través de la secció de configuració del dispositiu, tindràs la possibilitat de limitar l’ús de dades mòbils. Podràs indicar el consum màxim de dades que serà possible fer en un període de temps establert.

Opció “Trobar el meu dispositiu”

Els dispositius Android disposen de l’opció “Troba el meu dispositiu”, que resulta molt útil en cas de perdre el mòbil. D’altra banda, els iPhone també tenen una funcionalitat de característiques similars integrada: “Cercar el meu iPhone”. Els nens solen perdre les coses més sovint que els adults, per la qual cosa és recomanable activar aquesta opció en realitzar la configuració del dispositiu.

L’opció “Troba el meu dispositiu” et permetrà veure la localització del telèfon en cas de pèrdua. També podràs activar una alarma en cas d’haver perdut el telèfon dins de casa. Altres funcionalitats molt interessants inclouen l’opció d’eliminar, mitjançant un altre dispositiu diferent, les dades del mòbil. Això és realment útil en cas de no poder recuperar el dispositiu.

Còpies de seguretat

Activar les còpies de seguretat és molt recomanable en configurar el mòbil d’un nen, però també el d’un adult. Es tracta d’una opció que pot ser molt útil si el dispositiu es fa malbé o en cas de perdre’l. D’aquesta manera, t’asseguraràs de tenir sempre còpies de les teves fotos, vídeos, documents i altres arxius. Si el telèfon en qüestió es fa malbé o es perd, podràs accedir a tots aquests fitxers a través d’un altre dispositiu.

Contactes d’emergència

Quan configuris el telèfon del teu fill, no t’oblidis de seleccionar els contactes d’emergència. Això és molt recomanable per a tothom, però és especialment important en configurar els telèfons dels menors. Un dels principals motius pels quals cada cop més persones opten per comprar un telèfon mòbil als seus fills a una edat primerenca és per poder contactar-hi en cas d’emergència. Per tant, en afegir les teves pròpies dades de contacte al telèfon del teu fill, és important que ho facis de la manera adequada. Et recomanem escriure les lletres AA davant del teu nom perquè aquest aparegui al principi de tot de l’agenda. D’altra banda, no t’oblidis d’afegir la informació a contactes d’emergència. També pot ser molt útil afegir com a contacte el telèfon de l’escola o el de la policia local, per exemple.

Aplicacions per a nens

Hi ha algunes aplicacions que compten amb versions dissenyades especialment per a nens. Pot ser una bona idea, abans de lliurar el telèfon al teu fill, descarregar algunes aplicacions pensades especialment per a nens de la seva edat. 

Control parental

Finalment, avui dia els telèfons mòbils tenen una funcionalitat de control parental que pot ser de gran utilitat. Els iPhone et permeten bloquejar aplicacions o limitar el temps d’ús mitjançant la secció de configuració. D’altra banda, els telèfons Android t’ofereixen la possibilitat d’utilitzar l’aplicació Family Link. Aquesta eina et pot servir per garantir que el teu fill no passarà massa hores utilitzant el mòbil o que no accedirà a contingut que no és adequat per a la seva edat, entre d’altres aspectes. Aquestes són algunes de les opcions que t’ofereix el control parental: restringir el nombre d’hores que els nens poden passar utilitzant una aplicació; bloquejar contingut inadequat; seleccionar quines aplicacions estan permeses i quines no, o bloquejar la descàrrega d’aplicacions.

El següent pas serà escollir la tarifa més adequada per poder accedir a Internet i fer trucades. A Andorra Telecom trobaràs una gamma molt àmplia d’opcions perquè puguis seleccionar la que més s’adapti a les teves preferències.

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail