El blog d'Andorra Telecom

cloud backup

Taula de continguts

Còpies de seguretat al núvol: Què és un cloud backup? – Servei per a empreses

Un cloud backup és una alternativa de còpia de seguretat interessant perquè mai perdis les teves dades. Aquest article t’explica amb detall què és i per a què serveix. 

Cloud backup, què és i per què has d’incloure’l

També conegut com a còpia de seguretat al núvol, un cloud backup és una opció de còpia de dades idònia per qüestions de seguretat. Consisteix, bàsicament, a realitzar una còpia de la informació de què disposes en un dispositiu extern, no físic, anomenat ‘cloud’ (núvol) i és important especialment en les empreses que són altament dependents de les dades de negoci.

Els tipus de dades que es poden desar són diversos i el nivell d’emmagatzematge dependrà del servei que trieu. Alguns exemples de dades sensibles a emmagatzemar poden ser informació comptable de l’empresa, des de balanços a compres, vendes o estat de comptes bancaris, així com qüestions relacionades amb la facturació, dades de l’estoc, dades de les nòmines dels treballadors, informació que permet el funcionament correcte de l’empresa, entre d’altres. En definitiva, és possible emmagatzemar i copiar tota mena de dades que són necessàries per operar amb normalitat.

Un problema recurrent és que encara hi ha moltes empreses que no fan backup. En aquest cas, corren el risc de perdre les dades o el treball realitzat, especialment quan cada cop estem més exposats a atacs informàtics i robatori d’informació. Per tant, el cost d’oportunitat de no copiar dades és molt elevat.

A més, cal assenyalar que moltes empreses que fan backup ho fan en un suport físic. Una còpia de seguretat d’aquest tipus implica que, si hi ha un problema als suports, també es perden les dades. Per exemple, un incendi, un error humà, un robatori o un sabotatge són elements que no es poden controlar del tot, i que generen perjudicis importants per a l’empresa. En alguns casos, la pèrdua d’informació pot desencadenar fins i tot que l’activitat de l’empresa es paralitzi parcialment o totalment.

Per a més tranquil·litat, és recomanable que les empreses facin backups de manera regular i freqüent. La periodicitat dependrà de la quantitat, la variabilitat i la sensibilitat de la informació, però en molts casos se suggereix fer-ho de manera diària i automàtica.

Un cloud backup és la millor alternativa per a les empreses i organitzacions per diversos motius. Cal destacar les següents:

1. Seguretat

La seguretat és el punt clau pel qual interessa aquest model de còpia. De fet, el risc més gran és el de perdre la informació i paralitzar l’activitat. Amb una còpia al núvol, estaràs cobert davant aquesta eventualitat. Això sí, és convenient que comptis amb un proveïdor de confiança que pugui donar el servei amb garanties.

Els proveïdors de backup poden fer-ho de forma automàtica o manual, si ho desitges. En definitiva, aquesta és una bona opció per evitar els problemes que es generin.

2. Major flexibilitat

El primer avantatge de treballar amb aquesta metodologia és que ho podràs fer des de qualsevol lloc del món. I és que, a diferència de les còpies físiques, el sistema cloud permet actuar des d’altres dispositius i donar-hi accés remot. En conseqüència, aquesta és la metodologia d’emmagatzematge adequada per a una empresa global. 

El teletreball era una realitat que s’estava estenent abans del 2020, però ara ja està generalitzada. Per tant, la disponibilitat de treballar amb les dades i sistemes a qualsevol lloc i moment ja no és una opció, sinó una necessitat.

3. Estalvi econòmic

L’estalvi econòmic és un altre dels aspectes importants d’aquest tipus de còpies, principalment per dos motius diferents. En primer lloc, perquè els serveis de còpia de seguretat al núvol es poden contractar en funció de les necessitats i capacitats de la teva empresa. En segon lloc, perquè elimines el risc derivat de les externalitats que poden destruir les dades en un suport físic i que poden comportar pèrdues molt més grans a la inversió en un backup al núvol.

De vegades, i de manera errònia, no es percep aquest estalvi econòmic a curt termini. No obstant això, si valores les amenaces cada cop més presents i els perjudicis que es poden generar, comprovaràs que compensa àmpliament.

El servei cloud backup d’Andorra Telecom

Andorra Telecom ofereix un servei de backup al núvol personalitzat de gran fiabilitat. Per aconseguir el resultat desitjat, utilitzem el programa Veeam Backup , que és una referència líder al mercat. Donem molta importància al fet que el procés de còpia es realitzi correctament, des del principi fins al final.

Com funciona la nostra metodologia? És molt senzill: se’n fa una primera còpia a l’oficina que, després, es reprodueix al cloud. D’aquesta manera, la còpia al núvol és la solució d’emergència en cas que la còpia del dispositiu físic falli. Si el que vols és evitar que les dades es perdin, aquesta doble còpia t’interessarà. En aquest sentit, la manera d’estar coberta és comptar amb dues còpies.

Addicionalment, disposem d’un catàleg de serveis variats per a les empreses que necessiten una solució personalitzada. Per tant, val la pena que coneguis aquestes possibilitats.

En conseqüència, si el que vols és guanyar en seguretat, disposar de més flexibilitat i, a la llarga, estalviar, aquesta metodologia t’interessa.

Conclusió

Busques un servei de còpia de seguretat fiable? A Andorra Telecom t’ajudem a implementar la teva infraestructura al núvol amb un backup externalitzat. Contacta’ns per saber-ne més!

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail