El blog d'Andorra Telecom

desbloquejar el mòbil

Taula de continguts

Com desbloquejar el mòbil si has oblidat el codi de desbloqueig | Trucs

Hi ha diverses maneres en què podem desbloquejar el mòbil si hem oblidat el codi de desbloqueig -en cas que no siguis amic del desbloqueig facial ni el lector d’empremtes-. Es tracta d’una contrasenya numèrica que té com a objectiu desbloquejar l’accés al nostre dispositiu per protegir-lo en cas de pèrdua o robatori. 

Són moltes les persones que, en alguna ocasió, han oblidat el codi de desbloqueig, la qual cosa els ha impedit accedir i utilitzar el mòbil. És important evitar els números insegurs i escollir un que sigui fàcil de recordar. Així ens assegurarem que no se’ns oblidarà fàcilment. No obstant això, si has oblidat el codi de desbloqueig del dispositiu, hi ha alguns trucs que et poden ajudar a restablir-lo.

Com desbloquejar un telèfon iPhone sense codi de desbloqueig

Si has oblidat el codi de desbloqueig del teu iPhone, per desbloquejar el mòbil hauràs de formatar-lo, motiu pel qual et recomanem que facis còpies de seguretat del contingut del teu dispositiu de tant en tant. D’aquesta manera, si has de formatar el teu dispositiu perquè has oblidat el codi, podràs recuperar tota la informació posteriorment. Aquestes són algunes maneres de restaurar el teu iPhone i desbloquejar el mòbil si has oblidat el codi.

Opció ‘Cerca el meu iPhone’

Una opció és utilitzar la funcionalitat ‘Cerca el meu iPhone’ des d’iCloud, ja sigui a través del nostre ordinador o de qualsevol altre dispositiu. Caldrà introduir l’Apple ID, i després podrem seleccionar l’opció ‘Esborrar dispositiu‘. Això farà que s’esborrin totes les dades del telèfon i resetejarà el dispositiu, per la qual cosa, en cas de no comptar amb una còpia de seguretat, no podrem recuperar els fitxers, fotos, etc. que tinguem desats al mòbil.

Opció ‘Esborrar dades’

També tens la possibilitat de seleccionar una opció del teu dispositiu d’Apple que farà que, en cas d’introduir un codi incorrecte 10 vegades, s’esborrin totes les dades. Tot i així, per poder restaurar el telèfon d’aquesta manera, caldrà que hagis activat aquesta opció prèviament. Per activar-la, has d’anar a l’apartat Face ID i codi, dins de Configuració. Després d’introduir el teu codi, al final de la pantalla veuràs l’opció ‘Esborra dades’, que podràs activar. 

Restablir el dispositiu mitjançant l’ordinador

D’altra banda, hi ha l’opció de restablir el dispositiu amb l’ordinador. Després d’introduir un codi incorrecte massa vegades, el nostre telèfon quedarà desactivat i haurem de restaurar-lo. En primer lloc, haurem d’apagar el telèfon i després connectar-lo a l’ordinador amb iTunes obert. Mentrestant, haurem de mantenir premut el botó lateral per encendre i apagar el telèfon, juntament amb el botó per baixar la música (en el cas dels iPhone 8 i els models d’iPhone posteriors).

Si tens un iPhone 7 o 7 Plus, hauràs de prémer el botó de baixar la música. Si tens un model anterior, hauràs de prémer la tecla d’inici. Apareixerà la pantalla de recuperació i tindràs l’opció de restaurar el dispositiu. Això farà que es descarregui i instal·li la versió més recent de iOS i, posteriorment, podràs restaurar la teva darrera còpia de seguretat.

Com desbloquejar un telèfon Android sense codi de desbloqueig

En cas d’haver de desbloquejar un mòbil Android perquè t’has oblidat el codi, pots fer servir algun dels mètodes següents, tot i que no són els únics.

Opció ‘Trobar el meu dispositiu’

Una de les opcions és utilitzar el compte de Google al qual està associat el telèfon mòbil per emprar la funcionalitat ‘Trobar el meu dispositiu’. A través d’un ordinador, podràs accedir a aquesta eina i escollir entre diverses opcions, com esborrar el dispositiu, localitzar-lo o bloquejar-lo. Si esculls aquesta darrera opció, tindràs la possibilitat d’establir una contrasenya nova per accedir al teu dispositiu. D’altra banda, també cal esmentar que diferents marques de dispositius mòbils tenen diferents serveis que també es poden utilitzar per localitzar o desbloquejar el telèfon mòbil.

Smart Lock

Google Smart Lock és una altra eina que, en alguns casos, podria ajudar-te a recordar la contrasenya per accedir al dispositiu. Es tracta d’un gestor de contrasenyes de Google que et permet desar aquesta informació per poder accedir de forma fàcil a diferents aplicacions i pàgines. En cas que el codi de desbloqueig del dispositiu coincideixi amb alguna altra contrasenya (d’una altra pàgina o aplicació) que tinguis desada en aquesta eina, podràs accedir a Smart Lock a través de l’ordinador, i podràs recuperar la clau.

Resetejar el mòbil

El reset és un altre dels sistemes més eficaços per desbloquejar el mòbil en cas d’haver oblidat el codi. És important recordar que, com ja hem comentat en parlar dels iPhone, en cas de resetejar el dispositiu perdrem tota la informació que tenim emmagatzemada. Per tant, cal fer còpies de seguretat de tant en tant. Per resetejar el dispositiu, hauràs de mantenir premuts els botons d’apagat i de pujar el volum. Aleshores, apareixerà un menú amb diverses opcions, i podrem formatar el telèfon.

Et convidem a conèixer Connectem, el blog d’Andorra Telecom, on trobaràs molts més consells i articles útils i pràctics per saber com treure el màxim rendiment al dispositiu mòbil.

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail