El blog d'Andorra Telecom

dispositivos-conectados-tu-red-wi-fi-1

Taula de continguts

Com saber quins dispositius estan connectats a la teva xarxa wifi

Detectar els dispositius connectats a la teva xarxa wifi és molt important per comprovar que no hi ha anomalies i que la xarxa funciona bé. Aquest article t’explica com fer-ho. 

Com identificar els dispositius connectats a la teva xarxa wifi

El primer que cal tenir en compte és que, perquè un dispositiu estigui connectat a una xarxa wifi, ha de reconèixer-la. És a dir, per exemple, que tingui activada aquesta funcionalitat i que, en el cas de xarxes privades, s’hagi registrat prèviament amb la contrasenya.

Convé assenyalar, doncs, que la primera revisió que s’haurà de fer és assegurar-se que els dispositius funcionen correctament. El que passa és que, sovint, hi ha dispositius connectats dels quals no tenim coneixement o que estan fora del nostre control. I això pot implicar problemes a les velocitats de connexió o de seguretat. Per tant, és convenient que sàpigues com fer les consultes perquè té una funcionalitat preventiva.

En aquest cas, on ens centrem és en la capacitat de comprovar quants dispositius estan connectats. No en va, aquesta és una manera d’evitar intrusions i de veure quina és la càrrega que s’està suportant. Aquestes són les tècniques existents, tant a través de mòbil com d’encaminador o PC:

Detectar dispositius connectats des d’un telèfon mòbil

El telèfon mòbil permet descarregar una sèrie d’aplicacions que seran molt útils per consultar des del dispositiu. Ara bé, hi ha dues opcions que cal destacar sobre les altres, una d’externa i una altra associada a la teva connexió.

Fing és, probablement, l’aplicació més coneguda per saber qui està connectat a la teva xarxa. La descàrrega és molt ràpida i, a més, no cal registre previ; n’hi haurà prou amb prémer la tecla “Cerca dispositius”. Amb aquest programari, descobriràs tots els dispositius que estan connectats a la teva xarxa wifi, desglossats per nom d’aparell, sistema operatiu, adreça MAC i la IP. Per tant, és ideal perquè puguis evitar entrades no desitjades i, així, mantenir el control sobre la teva xarxa.

Hi ha una segona opció que no has de menysprear. Per exemple, si contractes el servei WiFi Total amb Andorra Telecom, incloem una aplicació perquè puguis fer aquestes consultes sense necessitat de més moviments. Aquesta és una bona manera de facilitar la comprovació i, així, saber en pocs minuts quins dispositius estan connectats. 

Aquest és un bon accessori per fer consultes aleatòries sense gaire problemes. Es reconeixeran fàcilment les televisions, ordinadors, mòbils o tauletes connectats.

Detectar dispositius connectats des de l’encaminador

L’encaminador és l’aparell central que processa el senyal wifi i l’estén. No ha de ser excepcional, per tant, que des d’allà es puguin detectar els dispositius connectats. Ara bé, com es fa?

Per a això, cal entrar a la porta d’enllaç predeterminada i al panell de configuració. Posteriorment, hauràs de veure l’apartat de dispositius connectats. D’aquesta manera, sabràs quants són exactament els dispositius que hi ha a la xarxa wifi. També s’accedirà a l’adreça MAC, el tipus d’aparell i la seva IP. Això sí, convé assenyalar que aquí serà molt fàcil seleccionar el dispositiu no desitjat i bloquejar-lo.

Aquesta metodologia és una mica més complexa que la consulta des d’una aplicació mòbil. La contrapartida és que el bloqueig de visitants no desitjats és molt més fàcil i ràpid. 

Detectar dispositius connectats des d’un PC

La tercera opció és la de detectar quins dispositius estan connectats des d’un PC. En aquest cas, i igual que amb els mòbils, existeixen diferents programes que fan aquesta tasca. A més, has de saber que, en molts casos, les eines disponibles són gratuïtes.

Les persones que facin ús del sistema operatiu Windows poden optar per Wireless Network Watcher. Aquest programa és gratuït i, en activar-lo, farà un escombratge de la teva xarxa local; així podràs saber quins dispositius estan connectats i distingir-los clarament pel seu nom, adreça MAC i IP. Posteriorment, t’hauràs de limitar a bloquejar els no desitjats. Aquesta és una opció molt senzilla que pots gestionar fàcilment.

Hi ha altres opcions disponibles que et pots descarregar per consultar des del PC. Alguns casos característics són SoftPerfect WiFi Guard i Advanced IP Scanner. De la mateixa manera que en els casos anteriors, són fàcils de consultar. Si el que vols és consultar amb rapidesa quins són els dispositius connectats, t’interessaran aquests programes.

El principal avantatge d’aquests programes és que la interfície és fàcil d’utilitzar, la qual cosa facilita la consulta. Per tant, per a les persones que no es familiaritzin bé amb els telèfons mòbils o amb l’encaminador, aquesta és una bona alternativa. 

Conclusió

La comprovació dels dispositius connectats a la teva xarxa wifi és una opció interessant. Per tant, no és sobrer disposar d’informació puntual sobre aquestes qüestions. A Andorra Telecom oferim serveis de connexió Wifi Total per a totes les estances de casa teva, amb la possibilitat de configurar les xarxes i els accessos. Contacta’ns per obtenir més informació!

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail