El blog d'Andorra Telecom

evitar que et facin hacking al mòbil

Taula de continguts

Com evitar que et facin hacking al mòbil | Cuida la teva privadesa

Avui dia, saber com evitar que et facin hacking al mòbil és imprescindible per protegir no només el dispositiu, sinó també la teva informació personal. Els telèfons mòbils han esdevingut un accessori que forma part del nostre dia a dia pels seus múltiples avantatges i funcions, i actualment moltes persones emmagatzemen una gran quantitat d’informació en aquest dispositiu. Aquesta informació pot incloure dades personals, contrasenyes o, fins i tot, dades bancàries, entre d’altres. Per aquest motiu, és important conèixer les diferents ciberamenaces que poden posar els nostres dispositius mòbils en perill i què podem fer per evitar que això passi. També és essencial saber quins senyals poden indicar-te que han fet hacking al teu mòbil. Avui et donem 10 consells que t’ajudaran a evitar que això passi.

1. Actualitza el teu dispositiu

És important, en primer lloc, que t’asseguris que el teu dispositiu està sempre actualitzat a la versió més recent. Això és necessari perquè les actualitzacions no només serveixen per corregir petits errors, sinó també per millorar la seguretat del sistema. D’altra banda, és recomanable que les diferents aplicacions que tinguis baixades també estiguin sempre actualitzades.

2. Bloqueja la pantalla quan no utilitzis el telèfon

Quan no utilitzis el telèfon, assegura’t que la pantalla estigui bloquejada i configura el dispositiu de manera que, per accedir-hi, calgui introduir un codi, o bé utilitza les opcions de reconeixement de l’empremta dactilar o reconeixement facial. Això també et servirà per augmentar la seguretat del dispositiu en cas que el perdis en un lloc públic, per exemple. També és essencial que l’accés a les aplicacions que continguin informació personal requereixi una contrasenya.

3. Ves amb compte quan utilitzis xarxes wifi públiques

Utilitzar una xarxa wifi pública pot ser molt pràctic, però també pot perjudicar la seguretat del dispositiu. Per aquest motiu, és més recomanable que, quan sigui possible, utilitzis les dades mòbils per accedir a Internet. Si necessites utilitzar la xarxa wifi oberta, evita pàgines web i aplicacions on hagis d’introduir dades personals o contrasenyes.

4. No obris enllaços sospitosos

Per descomptat, una de les claus principals per evitar que et facin hacking al mòbil és anar amb molt de compte quan rebis correus electrònics, missatges de text o missatges a través de xarxes socials que continguin enllaços sospitosos. Mai facis clic a enllaços que poden semblar sospitosos o si no coneixes la font d’on prové el missatge. En cas contrari, podries estar proporcionant accés al teu telèfon i arriscant-ne la seguretat.

5. No comparteixis dades personals

Evita compartir més informació personal del compte a les xarxes socials, com ara números de telèfon o ubicacions. D’altra banda, intenta no desar informació personal relacionada amb comptes bancaris, contrasenyes o dades geogràfiques al dispositiu mòbil, i elimina els correus i missatges que continguin informació confidencial.

6. Activa la verificació en dos passos

Activar la verificació en dos passos en aquelles aplicacions que continguin dades personals també és una manera d’evitar que et facin hacking al mòbil. Per aquest motiu, et recomanem fer aquest procés en aquelles aplicacions en què això sigui possible.

7. Utilitza contrasenyes segures per evitar que et facin hacking al mòbil

Per descomptat, també cal utilitzar contrasenyes segures, i no repetir les mateixes claus d’accés en diferents aplicacions. Una contrasenya segura hauria de combinar lletres minúscules, majúscules, números i símbols. Canviar les contrasenyes de tant en tant també pot ajudar a evitar atacs informàtics. D’altra banda, també és recomanable evitar desar la contrasenya; encara que pot resultar una mica pesat, és molt millor tornar a introduir-la cada vegada que vulguis accedir a l’aplicació.

8. Utilitza aplicacions antivirus

Instal·lar una aplicació antivirus al dispositiu també t’ajudarà a evitar que et facin hacking al mòbil. Fa molt de temps que els antivirus són un element indispensable a qualsevol ordinador, i actualment moltes empreses també ofereixen aplicacions de característiques similars per a dispositius mòbils.

9. Evita carregar el mòbil a ports USB públics

Els carregadors públics poden ser una opció molt pràctica i còmoda quan no som a casa i el nostre telèfon té poca bateria. Tot i així, és important anar amb molt de compte, i sempre que sigui possible, és recomanable evitar aquests ports USB. Els ports USB de càrrega públics poden ser piratejats per robar dades personals de les persones que els utilitzen, de manera que cal evitar aquest tipus d’accessoris per carregar el telèfon mòbil.

10. Fes còpies de seguretat

Tots aquests hàbits t’ajudaran a evitar que et facin hacking al mòbil. No obstant això, fer còpies de seguretat de les fotos i documents que deses al dispositiu mòbil pot ser una bona opció per si, en alguna ocasió, el teu telèfon es veu malmès. Així, a més, podràs recuperar tota la informació en cas de perdre el dispositiu.

L’objectiu d’Andorra Telecom és oferir-te solucions de telefonia i Internet que s’adaptin a les teves preferències i necessitats, sempre acompanyades de consells útils i pràctics per al teu dia a dia, que podràs trobar al nostre blog.

Comparteix aquest article en xarxes socials

Share on twitter
Compartir a Twitter
Share on linkedin
Compartir a LinkedIn
Share on facebook
Compartir a Facebook
Share on whatsapp
Compartir a WhatsApp
Share on email
Compartir per mail