El blog d'Andorra Telecom

Fibra óptica y fibra simétrica

Taula de continguts

Quines diferències hi ha entre la fibra òptica simètrica i la fibra òptica asimètrica?

Actualment, el teletreball ha fet que moltes persones necessitin una bona velocitat d’Internet per poder treballar des de casa, ja que una connexió lenta pot tenir un gran impacte en el teletreball. Per això, conèixer les característiques i diferències entre els diferents tipus de connexió a Internet disponibles és important per poder determinar quin és el més adequat per a cada llar, en funció de diversos aspectes. La fibra òptica pot ser simètrica o asimètrica i, a continuació, t’expliquem les diferències entre tots dos tipus.

Què és la fibra òptica?

En primer lloc, cal saber la definició de fibra òptica. La fibra òptica és un tipus de servei de connexió a Internet que consisteix en la transmissió de dades des de la central telefònica fins a casa nostra a través d’un cable molt fi. La fibra òptica destaca per la velocitat a què permet enviar dades, per la qual cosa ofereix la possibilitat de navegar a través d’Internet de manera molt més ràpida en comparació amb altres sistemes més tradicionals com l’ADSL.

A més, és una connexió directa, amb una velocitat real. Dit d’una altra manera, mitjançant la fibra òptica rebràs la connexió real que hagis contractat, ja que no es produeixen alteracions. D’altra banda, és important saber que hi ha diferents tipus de fibra òptica i, tal com veurem més endavant, no tots tenen les mateixes característiques. En alguns llocs es fa servir fibra òptica asimètrica i en d’altres, fibra òptica simètrica. La primera destaca per la velocitat a què permet descarregar arxius com ara documents, música o altres, però no ofereix la mateixa velocitat de pujada de materials. La fibra òptica simètrica, en canvi, que és el tipus de fibra òptica que oferim a Andorra Telecom, ofereix una molt bona velocitat de connexió a Internet tant per descarregar com per pujar arxius.

Què és exactament la fibra òptica simètrica?

Mentre que, fins fa uns anys, poder descarregar documents i altres materials d’Internet era un dels principals aspectes que calia tenir en compte a l’hora de contractar un servei de connexió a Internet, actualment hi ha altres elements que hem de considerar. Realitzem més videoconferències, treballem des de casa, enviem arxius i documents més pesats, actualitzem les nostres xarxes socials i pugem informació com ara imatges i vídeos de forma constant… I tots aquests hàbits, entre tants d’altres, fan que la velocitat de pujada sigui tan important com la velocitat de baixada. Aquesta és la característica principal de la fibra òptica simètrica: és un servei de connexió a Internet que ofereix la mateixa velocitat de baixada que de pujada.

Aleshores, en què es diferencien la fibra asimètrica i la simètrica?

Tal com hem vist, la fibra simètrica és un tipus de fibra òptica que destaca pels beneficis que té davant la fibra asimètrica. Aquest tipus de fibra òptica garanteix una molt bona velocitat de baixada d’arxius i materials d’Internet, però pot oferir una velocitat de pujada més lenta. La fibra simètrica, en canvi, tal com indica el seu nom, ofereix la mateixa velocitat tant de baixada com de pujada de materials. Això significa que la fibra simètrica permet fer videotrucades fàcilment, és ideal per treballar des de casa i proporciona una millor velocitat de connexió a l’hora d’enviar arxius o pujar-los a plataformes al núvol.

Avantatges de la fibra simètrica

Ja hem vist, doncs, que la fibra simètrica ofereix múltiples beneficis. Tot seguit, resumim els avantatges d’aquest tipus de fibra òptica:

  • La velocitat a Internet que ens ofereix és molt més ràpida que amb altres sistemes més convencionals.
  • Permet pujar arxius a Google Drive i altres plataformes al núvol a una velocitat més alta, en comparació amb la fibra asimètrica.
  • També ofereix una connexió més ràpida en utilitzar aplicacions o plataformes de jocs en línia, ja que aquests impliquen la baixada i pujada d’importants quantitats de dades.
  • No hi ha interferències.
  • És fàcil d’instal·lar.
  • També millora la qualitat dels vídeos en fer videoconferències.
  • Les retransmissions en directe a través de diferents plataformes també són de millor qualitat.
  • Ofereix més seguretat de dades que altres tipus de connexió a Internet.
  • Permet connectar un nombre més gran d’equips a la xarxa sense que això afecti la velocitat. Per tant, fins i tot si hi ha diversos usuaris connectats a Internet alhora, tots podran gaudir duna bona connexió.

A Andorra Telecom comptem amb la fibra simètrica, la qual cosa et permet navegar per Internet, descarregar arxius i pujar documents a més velocitat. A més, t’oferim diferents tipus de serveis de connexió a Internet. Consulta les opcions que tenim disponibles!

Comparteix aquest article en xarxes socials

Share on twitter
Compartir a Twitter
Share on linkedin
Compartir a LinkedIn
Share on facebook
Compartir a Facebook
Share on whatsapp
Compartir a WhatsApp
Share on email
Compartir per mail