El blog d'Andorra Telecom

Como-guardar-fotos-y-archivos-en-la-nube-desde-el-movil

Taula de continguts

Com guardar fotos i arxius al núvol des del mòbil

Avui dia, utilitzem el nostre telèfon mòbil no només per parlar i xatejar, sinó també per fer fotos, gravar vídeos, compartir contingut multimèdia, obrir arxius, enviar correus i moltíssimes altres activitats. Tot i que es tracta de quelcom molt pràctic, pot arribar un moment en què ens quedem sense espai al mòbil, i saber com guardar fotos al núvol pot ser una molt bona solució.

Actualment, hi ha diferents serveis d’emmagatzematge al núvol que ens permeten guardar fotos, vídeos, documents i altres arxius en una plataforma a la qual podem accedir tant des del nostre telèfon mòbil com des d’altres dispositius, com l’ordinador. Això suposa múltiples avantatges; no només ens permet alliberar espai del mòbil, sinó que també és una manera de garantir que no perdrem tots aquests arxius si el nostre telèfon es fa malbé, o en cas de perdre’l. A més, és una forma molt àgil, senzilla i pràctica de compartir arxius i accedir-hi des de qualsevol dispositiu.

El primer pas per guardar fotos al núvol serà assegurar-te que el teu dispositiu disposa de prou velocitat d’Internet per utilitzar aquest servei. A continuació, hauràs de triar l’aplicació o programa que prefereixis; hi ha diferents tipus de serveis entre els quals pots escollir en funció de les teves preferències. A continuació, t’explicarem com guardar fotos al núvol mitjançant Google Drive, un dels serveis d’emmagatzematge al núvol més populars. També et parlarem d’altres plataformes perquè escullis la que més et convingui.

Com guardar fotos al núvol amb Google Drive

Una de les opcions més populars per guardar fotos al núvol (així com altres arxius, com vídeos o documents) és Google Drive. Aquest servei, que estarà vinculat al teu compte de Google, és molt senzill d’utilitzar. Pots accedir a la pàgina a través del teu ordinador i també pots descarregar l’aplicació al teu telèfon mòbil.

Un cop tinguis l’aplicació al teu dispositiu, hauràs d’iniciar sessió. És important saber que aquesta plataforma compta amb diferents tipus de tarifes; tanmateix, podràs disposar de 15 GB d’emmagatzematge gratuïts. Un cop hagis iniciat sessió amb el teu compte, podràs pujar arxius i fotos de dues maneres diferents.

La primera opció és pujar els arxius des de la pròpia aplicació. Per fer-ho, hauràs de fer clic al símbol +, a la cantonada inferior dreta. Posteriorment, hauràs de prémer «pujar», la qual cosa et donarà l’opció d’escollir quins arxius vols afegir.

D’altra banda, també tens la possibilitat de guardar fotos al núvol des de l’aplicació de la galeria. En aquest cas, hauràs d’accedir a aquesta aplicació i seleccionar les fotos o vídeos que vols emmagatzemar a Google Drive. El següent pas serà fer clic a la icona de compartir; a continuació, apareixeran les diferents aplicacions a través de les quals pots compartir els arxius, i tindràs l’opció de guardar-los a Google Drive. A més, també podràs escollir una carpeta concreta on emmagatzemar-los.

Un cop guardats els arxius al núvol, podràs esborrar-los del dispositiu; hi podràs accedir a través d’Internet en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. A més, també tindràs l’opció d’accedir-hi a través d’altres dispositius, com ara l’ordinador.

Altres serveis d’emmagatzematge al núvol

Guardar fotos al núvol és un procediment molt senzill si utilitzes Google Drive. Tot i això, aquesta no és l’única plataforma que t’ofereix aquesta funcionalitat. També és molt fàcil emmagatzemar arxius al núvol a través d’altres plataformes, i la majoria funcionen de manera molt similar. Algunes d’aquestes plataformes són gratuïtes, mentre que d’altres tenen diferents plans de pagament que ofereixen diverses opcions pel que fa a l’espai d’emmagatzematge.

A continuació, parlarem d’altres plataformes d’emmagatzematge al núvol i de les seves característiques principals:

  • Dropbox. També és una de les opcions més populars i utilitzades pels usuaris. Ofereix 2 GB d’emmagatzematge gratuït i diferents opcions de pagament, entre les quals hi ha un pla familiar.
  • iCloud. Aquesta és una altra eina molt popular per guardar fotos i altres arxius al núvol si tens un dispositiu d’Apple. El seu pla gratuït ofereix 5 GB d’emmagatzematge.
  • OneDrive. OneDrive és la plataforma per guardar fotos al núvol de Microsoft, i també és molt coneguda. Està integrada a Windows i, a més de permetre’t guardar fotos al núvol, també compta amb diferents funcionalitats que t’ajudaran a augmentar la teva productivitat. Generalment, OneDrive sol estar preinstal·lat als dispositius amb sistema operatiu Windows.

Aquests són només alguns exemples de les moltíssimes plataformes que et permetran guardar les teves fotos, vídeos, documents i altres arxius al núvol, de manera que puguis accedir-hi en qualsevol moment i des de qualsevol lloc, sempre que tinguis connexió a Internet. Et convidem a seguir llegint més consells i curiositats sobre tecnologia, telefonia i Internet a Connectem, el blog d’Andorra Telecom.

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail