El blog d'Andorra Telecom

¿Cómo evitar que nuestro móvil se conecte a internet sin nuestro permiso?

Taula de continguts

Internet amb el mòbil: com evitem una connexió no desitjada?

Actualment, fer servir internet amb el mòbil és el més habitual, però tots volem administrar les nostres dades i connexions correctament. Vols saber com evitar una connexió a les xarxes no desitjada? T’ho expliquem amb detall.

Les maneres d’evitar que el mòbil es connecti a internet

El primer que has de tenir present és que la ruta per a evitar connexions no desitjades dependrà de cada model. No sempre és la mateixa, de manera que cal que entenguis com funciona la configuració particular del teu mòbil. Dit això, en termes generals el procediment és senzill i depèn de qüestions de privacitat. Ens centrarem, en aquest cas, en la gestió de les connexions wifi, les connexions de dades i les aplicacions.

Els motius pels quals pots voler restringir l’ús d’internet amb el mòbil són de tres tipus. D’una banda estan les qüestions de seguretat, ja que en una xarxa wifi pública el trànsit no és xifrat i existeix la possibilitat de rebre atacs informàtics. En segon lloc està la qüestió de la gestió correcta de les dades, ja que l’operador en proporciona una xifra límit. Finalment, en el cas que vulguis desconnectar la connexió wifi a la llar per permetre funcionar millor d’altres dispositius connectats.

Cal dir que aquesta informació està concebuda per als sistemes operatius Android i iOS. Pren nota de com desactivar internet amb el mòbil quan no el vulguis fer servir:

Connexions wifi

Existeixen dos tipus de connexions wifi: pública o privada. Ambdós casos són diferents, tot i que la solució és similar. En general, el procediment és senzill, el més important és la seguretat.

Una connexió pública no et demanarà cap contrasenya prèviament. Aquesta connexió és la que es fa servir en parcs públics, aeroports i alguns municipis. És evident que, com que no hi ha una encriptació de les dades, el trànsit no és segur. En aquest cas, et recomanem que directament desactivis el wifi. Al teu mòbil hi ha un botó que cal apagar per evitar aquest problema. Si no l’has establert com a connexió predeterminada, no caldria fer res al respecte.

La segona qüestió és la de la connexió del wifi privada que fas servir a casa teva o en la de coneguts. En aquest cas, és possible que el mòbil es connecti automàticament quan entres a la teva llar com a connexió predeterminada. L’única cosa que hauràs de fer en aquesta situació és mantenir apagat el botó del wifi. De no fer-ho així, es connectarà per defecte.

Si vols que aquesta situació sigui permanent, el més adequat és entrar dins la Configuració, Xarxes i desactivar l’interruptor wifi. D’aquesta manera, t’estalviaràs qualsevol mena de sorpresa amb el temps. El procediment és similar a Android i iOS.

Connexions de dades

Les connexions de dades tenen un avantatge i, al mateix temps, un inconvenient. En primer lloc, el fet que si no estan enceses la despesa és nul·la. Contràriament, és possible que tinguis el botó activat sense adonar-te’n i, si utilitzes el mòbil per veure vídeos, el problema pot resultar evident. I aquest problema, si parlem de dades internacionals, es multiplica.

La forma clàssica d’interrompre la connexió, tant a Android com a IOS, és apagar el botó de les dades mòbils que tens a la part superior del dispositiu. Ara bé, si prefereixes tenir una garantia a mig i llarg termini amb Android, pots entrar dins Configuració, Xarxa, Xarxes Mòbils, i apagar els botons de Dades Mòbils i Itinerància Internacional, per a evitar aquest risc. A iOS hauràs d’anar a Ajustos, Dades Mòbils i desactivar l’interruptor.

Com pots veure, el procés és molt senzill una vegada el saps fer. L’única cosa que necessites és estar atent per a evitar distraccions amb la teva connexió d’internet al mòbil.

Com desactivar la connexió per a algunes apps

Hi ha algunes apps que s’actualitzen en segon pla i sense avís previ, quan la connexió del wifi o de dades està funcionant. Evidentment, el consum generat en aquest cas és molt gran. Si vols tenir-ne un control selectiu, tens opcions per fer-ho.

En els sistemes operatius Android hauràs d’entrar a Configuració, posteriorment dins de Xarxa i després a Xarxes Mòbils. A continuació, caldrà entrar a l’aplicació que vulguis i activar els botons Dades de Referència i Ús de Dades Sense Restriccions. Recorda que aquest pas comporta una desactualització de l’app. Els sistemes operatius iOS tenen un procediment diferent. Cal entrar dins de Configuració i, posteriorment, Dades Mòbils. Aquest procés et permetrà accedir a totes les aplicacions i desactivar l’interruptor de les aplicacions que no vols que consumeixin les dades.

Conclusió

L’ús d’internet amb el mòbil, ben administrat, t’estalviarà despeses innecessàries. Ara bé, és molt recomanable que comptis amb una tarifa segons les teves necessitats. A Andorra Telecom t’oferim diverses solucions de telefonia mòbil amb dades adaptades al teu consum. Contacta ja amb nosaltres per saber-ne més!

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail