El blog d'Andorra Telecom

móviles reacondicionados

Taula de continguts

Mòbils recondicionats: què són i què n’has de saber

Havies sentit a parlar dels mòbils recondicionats? Una altra manera d’anomenar-los és «refurbished», renovats en anglès. Es tracta de terminals que gaudeixen d’una segona vida gràcies a empreses que es dediquen precisament a això: a recondicionar-los, és a dir, revisar-los i reparar-los. T’expliquem a continuació en què consisteix aquest recondicionament i per què aquests aparells són diferents dels mòbils de segona mà. Així podràs decidir si aquest és el tipus de telèfon que et convé. 

Quin és l’origen dels mòbils recondicionats?

Aquesta mena de telèfons mòbils pot arribar al mercat de diferents maneres. El que has de tenir en compte és l’estat en què ha d’estar quan el compris i que detallarem més avall. Pel que fa als seus orígens, poden ser els següents:

  • Poden ser telèfons que es van comprar i retornar en perfecte estat per diferents motius.
  • Potser els van retornar per defectes de fàbrica que es van reparar posteriorment. Tot i així, l’empresa que els ven els torna a revisar, en general.
  • També són mòbils recondicionats aquells que van estar d’exposició o van servir com a terminal de prova.
  • O provenir de devolucions causades per faltes de caràcter estètic, com ara defectes d’embalatge o petites ratllades.
  • Per descomptat, es poden trobar mòbils recondicionats que els seus propietaris originals van fer servir i es posen a la venda després d’una nova posada a punt.

El que tots aquests mòbils tenen en comú és que no importa quin sigui el seu origen. Abans de posar-se a la venda, es revisen i, si cal, es reparen. Quan el nou usuari els compra, se’ls troba com nous. Són telèfons mòbils que ofereixen les mateixes prestacions que els nous i que, per tant, resulten molt més assequibles

Quina és la diferència entre un telèfon recondicionat i un mòbil usat comú?

Si, tal com hem explicat, un mòbil recondicionat ja ha estat usat, per què no diem que els «refurbished» són telèfons de segona mà? Hi ha alguna diferència entre tots dos?

La veritat és que sí. Quan comprem un mòbil de segona mà, ho fem perquè confiem en el venedor. El més normal és que provem el telèfon i que funcioni, però fins i tot en aquest cas poden aparèixer problemes al cap de pocs dies. Si això passa, ens trobem amb un mòbil inservible i sense garantia ni cap mena de protecció. En cas de comprar un mòbil de segona mà defectuós, no podríem reclamar.

Per contra, els telèfons recondicionats sí que tenen garantia. Cap no es posa a la venda sense haver estat revisat i reparat per un professional, en cas que sigui necessari. A més, la venda d’aquests productes se sol fer en establiments comercials, que normalment ofereixen una garantia d’un any.

Per què comprar mòbils recondicionats? Quin és l’avantatge que presenten respecte als nous?

De la mateixa manera que els vehicles d’ocasió han guanyat terreny al seu sector, els telèfons recondicionats van fent-se amb més espai al món de la telefonia. Els motius per comprar-ne un varien. Molts usuaris busquen mòbils d’última generació a preus més assequibles que els nous. També hi ha persones que, encara que ho necessiten, no es poden permetre canviar de terminal; una situació amb una solució complexa en un món on la connectivitat és bàsica. Els mòbils recondicionats són una bona opció en aquest cas. Els motius econòmics són els que solen estar darrere d’aquestes decisions, en la majoria dels casos.

Tot i això, no són els únics. La sostenibilitat i la consciència ecològica també estan darrere de la compra de telèfons recondicionats. Com que aquests telèfons es venen amb garantia i ofereixen les mateixes prestacions que els terminals nous, seguir usant-los suposa una contribució real a la cura del medi ambient.

On pots trobar aquest tipus de telèfons de segona mà amb garantia?

Internet és el lloc on més oferta trobaràs. Però ves amb compte: no totes les pàgines de venda d’articles de segona mà ofereixen les mateixes garanties. Per comprar un telèfon recondicionat que realment ho sigui, has de parar atenció a dos detalls importants. En primer lloc, les condicions de venda del lloc. Assegura’t que ofereix garanties. Com a segona precaució, comprova la descripció del telèfon i escriu un correu electrònic demanant confirmació sobre la garantia. Així, en cas d’haver de reclamar, estaràs més ben cobert.

També hi ha botigues físiques que venen telèfons recondicionats. En general, les condicions de venda d’aquests establiments són públiques i ofereixen una garantia real, però és convenient assegurar-se. No marxis de la botiga sense un tiquet o factura. Quant als productes «refurbished», com en gairebé qualsevol compravenda, la precaució és imprescindible.

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail