El protector de pantalla hauria de ser un accessori indispensable per a qualsevol telèfon mòbil. Quan invertim en un nou dispositiu, sempre volem mantenir-lo nou com el primer dia i en el millor estat possible durant molt de temps. És evident que per protegir el teu telèfon mòbil has d’assegurar-te d’utilitzar una bona funda, evitar que estigui en contacte amb l’aigua, procurar que no s’escalfi més del compte i col·locar-hi un estalvi de pantalla adequat. Actualment, hi ha diferents tipus de protectors, fabricats amb materials diferents i amb característiques molt variades. T’expliquem en què consisteix cadascun, perquè sàpigues escollir quin és el protector de pantalla més adequat per al teu dispositiu.
Protector de pantalla de plàstic PET
És una làmina de plàstic que ofereix una protecció bàsica de la pantalla del dispositiu. Encara que protegeix el telèfon mòbil contra esgarrapades, no és gaire eficaç contra caigudes i cops i no és un protector gaire durador, ja que es pot decolorar o embrutar amb facilitat. Aquest tipus de protectors tenen un tacte suau, encara que en utilitzar-los el dit no rellisca per la superfície de la mateixa manera que a la pantalla del dispositiu en si. D’altra banda, com que són una mica rígids, no són l’opció més recomanable per a dispositius que tinguin el contorn de la pantalla corbat.
El seu principal avantatge és el preu, ja que és un protector de pantalla econòmic, que, a més, sol venir en paquets de dues o tres unitats. Les seves característiques el converteixen en un protector ideal per als dispositius que utilitzem poc sovint o que no hem de desplaçar gaire d’un lloc a un altre.
Protector de plàstic TPU
Els protectors de pantalla TPU, o fabricats amb poliuretà termoplàstic, són més mal·leables que el tipus anterior. Es tracta d’un material que compta amb certa elasticitat, la qual cosa els converteix en una opció idònia per a aquells dispositius que tenen una pantalla una mica corbada, ja que aquests protectors s’hi adapten bé gràcies a la seva flexibilitat. Pel que fa a la protecció en si, ofereixen millors resultats que els protectors de plàstic PET: proporcionen una protecció bàsica contra les ratllades, encara que també ajuden a protegir el dispositiu de certes caigudes i cops. També ajuden a protegir el telèfon de taques o empremtes i tenen un tacte suau, que permet utilitzar el dispositiu de manera còmoda.
Una altra particularitat que cal destacar d’aquest tipus de protector és que, a causa de les característiques d’aquest material elàstic i flexible, aquests accessoris tenen la capacitat d’absorbir certes esgarrapades o abonyegaments petits i fer que l’estructura del protector torni a la normalitat. És important saber, però, que aquest tipus de protector perd certa adherència amb el temps i que pot resultar complicat de col·locar. El seu preu és més elevat que el dels protectors de PET, però també ofereix més protecció.
Protector de vidre trempat
Els protectors de vidre trempat són, segurament, els més populars avui dia. Això és degut a l’alta protecció que ofereixen, ja que no només protegeixen contra esgarrapades, sinó que també proporcionen una major resistència davant els cops. Poden ajudar a protegir el dispositiu de les caigudes, però hi ha ocasions en què la pantalla es pot veure danyada.
Són protectors de pantalla formats per diverses capes, i són rígids. Això vol dir que, per protegir el dispositiu de manera adequada, s’han d’adaptar a la forma de la pantalla. Això pot resultar un inconvenient en el cas dels mòbils la pantalla dels quals té les vores amb forma corbada. Acompanyar el protector de pantalla d’una funda adequada i resistent és sempre important, però en aquests casos és especialment necessari per evitar cops als laterals. El tacte d’aquests protectors és similar al de la pantalla del telèfon i també ofereixen una protecció antireflexos. A causa de les seves característiques, i en proporcionar més protecció en comparació amb altres tipus de protectors, el seu preu és més elevat. Pot resultar una mica complicat col·locar-lo i de vegades cal reemplaçar-lo al cap d’uns mesos.
Protector líquid
Finalment, avui dia existeixen protectors líquids per a pantalles que, encara que no són tan coneguts, també ofereixen certs avantatges. És un líquid que s’estén per tota la pantalla del dispositiu. Després d’assecar-se, forma una capa protectora molt fina que té un tacte semblant al dels protectors de plàstic TPU. No ofereix una protecció tan elevada com aquest tipus de protector o com els de vidre trempat. Tot i això, entre els seus avantatges cal destacar que és una opció adequada per a qualsevol model. Protegeix el dispositiu d’esgarrapades, però no ofereix una bona resistència en cas de cops o caigudes. D’altra banda, pot ser complicat d’aplicar i no és gaire durador en comparació amb els altres tipus de protectors.
Et convidem a descobrir Connectem, el blog d’Andorra Telecom, en el qual trobaràs molts més consells i articles sobre telefonia i tecnologia.