El blog d'Andorra Telecom

Como-proteger-tu-movil-del-calor-en-verano-consejos

Taula de continguts

Com protegir el mòbil de la calor a l’estiu: consells

Ara que ha arribat l’estiu, és especialment important protegir el mòbil de la calor. El fet d’oblidar-te el mòbil al sol o exposar-lo a temperatures més altes del que és habitual pot resultar perjudicial per al dispositiu. La calor pot causar problemes a la bateria, fer que el dispositiu funcioni més lentament o fer malbé la pantalla. Per aquest motiu, a continuació, et donem diversos consells i recomanacions per evitar que això passi, i per mantenir el teu telèfon mòbil protegit de les altes temperatures aquest estiu.

Evita les temperatures molt altes i les fonts de calor

Pot semblar evident, però, si volem protegir el mòbil, és imprescindible evitar al màxim les temperatures molt altes, el sol i altres fonts de calor. És habitual voler endur-se el telèfon mòbil a la platja, però hem de ser conscients que les altes temperatures poden fer malbé la pantalla i altres components del dispositiu. La bateria s’hi podria veure afectada i el mòbil podria començar a funcionar més lent.

Si vols endur-te el dispositiu a la platja o a la piscina, intenta tenir-lo sempre a l’ombra; deixa’l dins de la bossa o col·loca’l sota el para-sol per evitar que estigui exposat al sol. Per descomptat, si t’emportes el mòbil a la platja, també has de protegir-lo de l’aigua i la sorra.

No el deixis al costat d’altres dispositius

Un altre truc que et pot ajudar a protegir el mòbil de la calor a l’estiu és assegurar-te que no el deixes al costat d’altres dispositius electrònics. Els mòbils, les tauletes i els ordinadors portàtils, entre altres dispositius, generen calor, especialment quan fa molta estona que els utilitzem. Quan dos telèfons mòbils, o un mòbil i una tauleta, per exemple, estan col·locats junts, poden transmetre’s mútuament la calor i fer que l’altre dispositiu augmenti de temperatura.

Per evitar que el telèfon mòbil s’escalfi més del compte, evita deixar-lo al costat d’altres dispositius, ja que això podria fer que augmentés de temperatura encara més. És recomanable desar els dispositius sense que estiguin en contacte entre ells.

No deixis el dispositiu al cotxe

Un altre hàbit que pot resultar molt perjudicial per al funcionament dels telèfons mòbils és deixar-los al cotxe. Algunes persones opten per deixar el dispositiu al cotxe quan van al supermercat, quan decideixen anar a passar el dia a la natura o si han d’anar a fer algun encàrrec, per exemple. És important recordar que, amb les altes temperatures de l’estiu, el cotxe s’escalfa, cosa que fa que la temperatura del dispositiu també augmenti. En cas d’haver de deixar el telèfon mòbil al cotxe per algun motiu, és recomanable deixar-lo apagat.

Redueix l’ús del dispositiu per protegir-lo de la calor

És evident que les temperatures altes poden fer que el dispositiu s’escalfi més del compte; no obstant això, aquest no és l’únic motiu pel qual un telèfon mòbil es pot sobreescalfar. Les diferents aplicacions i serveis del dispositiu que fem servir també fan que augmenti de temperatura. Per aquest motiu, és recomanable que, per protegir el mòbil de la calor, facis un ús adequat del dispositiu i no el facis servir més del compte. En cas que no t’hagis de connectar a cap xarxa wifi, desactiva aquesta opció; fes el mateix si no et connectaràs a cap dispositiu mitjançant Bluetooth.

Assegura’t de tancar les aplicacions que no utilitzes i evita obrir les que requereixin més recursos. La càmera, per exemple, pot contribuir a fer que la temperatura del dispositiu augmenti més ràpidament del compte. En cas de voler fer fotos o enregistrar vídeos a la platja, és recomanable tancar l’aplicació de tant en tant i deixar que el dispositiu descansi. També és important que evitis utilitzar el telèfon durant períodes de temps molt llargs i que desinstal·lis les aplicacions del dispositiu que no utilitzes.

Carrega el mòbil al lloc adequat

El lloc on carregues el dispositiu també és molt important. Un dels components d’un telèfon mòbil que més es pot veure afectat per les altes temperatures és la bateria, per la qual cosa és especialment important tenir-ne cura. D’aquesta manera, la bateria del dispositiu durarà més i el telèfon continuarà funcionant de manera eficaç durant molts anys. És imprescindible posar el telèfon a carregar a l’ombra, en un lloc sec i on no pegui el sol.

D’altra banda, moltes persones utilitzen una bateria externa per carregar el dispositiu. És un accessori que pot ser especialment útil a l’estiu, perquè quan passem tot el dia fora de casa pot ser pràctic poder carregar el telèfon a qualsevol lloc. En cas de voler utilitzar una bateria externa, és important que mantinguis aquest dispositiu i el telèfon mòbil separats, ja que tots dos augmentaran de temperatura. Vols conèixer més trucs i consells relacionats amb la tecnologia, per treure el màxim profit als teus dispositius? Et convidem a consultar el blog d’Andorra Telecom: Connectem.

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail