El blog d'Andorra Telecom

qué es Bereal

Taula de continguts

Què és BeReal? L’aplicació sense filtres

Saber què és BeReal és important, perquè aquesta app de fotografies ha vingut per quedar-se, i trepitjant fort. T’expliquem més detalls sobre el seu funcionament.

Què és BeReal, l’aplicació de fotografies autèntiques

BeReal és una app descarregable per a iOS i Android d’origen francès, també amb versió anglesa, utilitzada per a fer fotografies en viu i compartir-les. Tot i que es va crear el 2020, és a partir del 2022 quan ha guanyat protagonisme, sobretot entre les noves generacions i a països de parla anglesa. La seva popularitat fa que ja se la consideri una alternativa a l’Instagram pel plus d’autenticitat que proporciona. 

Si bé aquesta app encara no té versió en castellà, la seva creixent popularitat és un fet. Així com ho és també que altres xarxes socials importants, com TikTok, hagin posat el focus. Per tant, és una eina que els amants de la fotografia quotidiana haurien de conèixer, almenys, amb cert detall.

El seu fàcil accés, de moment gratuït (només necessites el teu telèfon mòbil), afavoreix l’ús de diferents col·lectius. I el fet que tingui unes regles de joc ben clares, al mateix temps que estrictes, augmenta el seu atractiu com a opció d’entreteniment diferent.

Les principals característiques de BeReal

BeReal és una app que destaca pel fet que es limita la interacció a una al dia. Per tant, busca com a concepte principal i central la idea d’autenticitat. Davant les múltiples edicions i variacions d’Instagram o TikTok, aquesta eina vol contribuir a mostrar la vida real de les persones al seu dia a dia.

Ara bé, sí que hi ha alguns elements que marquen la diferència respecte a altres apps, xarxes socials o eines d’edició. Aquestes són les seves característiques principals:

Què és BeReal: fotografies sense edició

Les fotografies que es fan a BeReal són sense edició i un màxim d’una al dia. Per a fer-ho, podràs utilitzar la càmera davantera o posterior del teu telèfon mòbil. No és una app que permet fer fotografies amb ordinadors convencionals, però sí fer selfies. Recorda que pots compartir aquesta informació, per, posteriorment, interactuar amb els teus contactes i amics. 

La no edició permet generar imatges reals i sense cap mena d’addició que les desvirtuï. Això potser obliga a buscar millors enfocaments, però la contrapartida és que són més creïbles. En un temps en què l’edició a Instagram s’ha convertit en un art, aquesta és una opció per a qui busqui realisme. 

Fotografies en viu

Una altra de les característiques distintives de BeReal és que la fotografia ha de ser en viu, i tindràs un màxim de 2 minuts per a compartir-la. A més, sortirà l’hora de quan has fet la fotografia, si decideixes publicar-la posteriorment. D’aquesta manera es guanya realisme, perquè es busca capturar un instant; aquest, que és un concepte tradicional de la fotografia, es recuperar en aquesta app per no desvirtualitzar-ho.

Hi ha un altre aspecte que redunda en la idea de compartir el teu dia a dia: les fotografies desapareixen a les 24 hores de la seva publicació. Per tant, qui no les hagi vist abans, no les podrà veure després perquè no estaran disponibles. No estem, doncs, parlant d’un àlbum, com ho poden ser les xarxes socials convencionals.

Possibilitat d’interconnexió amb altres usuaris

Una de les opcions d’aquesta app és la de convidar a altres usuaris a que es facin membres. I, també, tens l’opció de demanar l’amistat si t’agraden les publicacions d’altres persones. Això no obstant, pensa que l’app no proporciona l’opció d’enviar missatges privats; simplement permet fer, veure i compartir les fotografies, i comentar-les. A més, pots utilitzar la teva agenda de contactes del mòbil o correu electrònic per contactar amb altres persones.

Això sí, tens la possibilitat de restringir les publicacions per decidir qui les pot veure i qui no. Com a opció, està bé si el que pretens és que persones indesitjades no accedeixin a continguts en els que vols una mica de privadesa.

Compartir a les xarxes socials

Quan et preguntes què és BeReal, has de saber que existeix la possibilitat de compartir els teus continguts en altres xarxes socials. Per exemple, si ho desitges, les fotografies es podran publicar a Instagram o Facebook. És molt fàcil, i és una manera útil d’ampliar l’impacte de la teva publicació. En definitiva, és una manera útil de guanyar presència, si així ho desitges. 

Avui dia no es pot renunciar a l’opció de múltiples continguts. De fet, aquesta app, juntament amb altres, es pot fer servir per a finalitats lúdiques, però també professionals. I aquesta opció de compartir a diversos canals és un altre valor afegit.

Conclusió

Les possibilitats d’entreteniment a les xarxes socials són múltiples, i saber què és BeReal és convenient. Necessites una connexió mòbil 5G amb bones prestacions o un telèfon mòbil? A Andorra Telecom tenim tot el necessari per a millorar la teva experiència d’ús. Contacta amb nosaltres!

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail