El blog d'Andorra Telecom

¿Cuales-son-las-ventajas-de-la-realidad-virtual-para-un-negocio

Taula de continguts

Quins són els avantatges de la realitat virtual per a un negoci?

La realitat virtual està guanyant terreny en els negocis pels múltiples avantatges que ofereix. En vols saber més? Continua llegint, aquí els coneixeràs millor…

8 avantatges de la realitat virtual als negocis

La realitat virtual pot aportar molt a diversos tipus de negocis i empreses, ja siguin d’atenció al públic, de fabricació, consultoria, serveis o de transformació.

Les millores d’aquesta tecnologia van acompanyades del desenvolupament de connexions a internet més ràpides, com el 5G, però també del Big Data i de l’eclosió de les xarxes socials i de les plataformes de streaming. Tot això fa que les opcions d’aplicar professionalment la realitat virtual augmentin molt com a tendència. Així, estem davant d’una opció que any rere any veu com sorgeixeb noves possibilitats. 

Per tant, aquests 8 avantatges de la nova tecnologia poden ser innovadors per als negocis. Pren nota, això t’interessa:  

1. Aprenentatge immersiu més ràpid

La formació i el reciclatge del personal és un element imprescindible perquè les empreses siguin més competitives. I la realitat virtual pot ajudar creant escenaris hipotètics perquè els treballadors practiquin la seva reacció davant d’aquestes situacions. Per tant, és una bona aliada per a una formació més ràpida i de major qualitat. Al cap i a la fi, com menys temps triguem a formar als treballadors, menys costos. 

2. Més informació i millor experiència de client

El segon avantatge per a un negoci és que les experiències virtuals i de realitat augmentada proporcionen més informació i una millor experiència per als clients. Per exemple, poden experimentar l’experiència amb un videojoc que hagin comprat, per posar un exemple; però, també, amb un article tecnològic o visualitzant pantalles. No és un secret que el client necessita confiar, i per a aquestes empreses, aquest tipus de realitat és un suport per a vèncer resistències. 

3. Noves possibilitats comercials gràcies a la Realitat Augmentada

La realitat augmentada, que en realitat és un híbrid, permet viure experiències combinant paisatges i escenaris reals amb ítems virtuals. Això, indubtablement, facilita els aprenentatges, però també obre noves possibilitats lúdiques, que poden comercialitzar-se. Per tant, s’utilitzaran softwares nous amb funcions noves que tenen la capacitat de vendre, creant així altres possibilitats. Si tens una empresa tecnològica, gràcies a aquesta tecnologia podràs generar productes nous amb sortida comercial. 

4. Apropa distàncies

Apropar distàncies es un dels avantatges en els negocis, perquè es poden generar escenaris realistes a les reunions amb clients o amb l’equip d’una empresa. Si el que vols és millorar la imatge del teu negoci, gràcies a aquesta tecnologia és més fàcil aconseguir-ho. D’aquesta manera, integrant el software de videotrucada, és possible crear una atmosfera amigable i que generi confiança. 

5. Assistència remota de major qualitat

L’assistència remota és de major qualitat gràcies a la realitat virtual. De fet, les experiències immersives amb ulleres permeten que un client pugui exemplificar millor les seves demandes, o quin tipus d’article o producte li interessa més. Però, a més, també serveix per a empreses de serveis i per a l’atenció des del domicili. I el millor és que es pot fer a distància, pel que es millora el servei sense perdre tant de temps. 

6. Anàlisi més efectiu de dades

L’anàlisis de dades i el Big Data són fonamentals per a qualsevol empresa o negoci. Gràcies a la realitat augmentada és possible una interpretació més exacta i una millor comprensió mitjançant la introducció de gràfiques o altres elements. Per a reunions d’equip aquesta informació és especialment important perquè, com més fàcil sigui de processar, millor; a això, hem d’afegir que si aquesta s’entén ràpidament, molt millor. 

7. Simulació més exacta d’escenaris

Cal  assenyalar que les experiències virtuals amb dispositius d’augment han millorat substancialment en qualitat. Per tant, és més fàcil oferir una simulació més exacta de diferents escenaris. I a ningú se li escapa que això és el més convenient per a un negoci. El principi és simple: com més transparència s’ofereixi, millor. Tot i que aquesta tecnologia ja existia, el perfeccionament serveix per a una experiència més completa i positiva. 

8. Selecció de personal de millor qualitat

Les entrevistes de feina poden ser de millor qualitat i més exactes gràcies a aquesta tecnologia. Per exemple, es pot simular l’ús d’un giny o les capacitats de presa de decisions dels candidats. D’aquesta manera, els responsables de Recursos Humans de les empreses disposaran d’una informació més exacta de les qualitats dels aspirants. Encara que això no sigui excloent d’altres metodologies de selecció, si fa de complement. 

Per tant…

La realitat virtual, aplicada als negocis, és molt útil i les seves possibilitats són enormes. Ara bé, comptar amb bones connexions a internet és fonamental perquè es desenvolupin totes les seves potencialitats. A Andorra Telecom proporcionem tota mena de connexions a internet per a autònoms i empreses. Truca’ns i t’informarem amb detall!

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail