El blog d'Andorra Telecom

5 formas de recuperar la contraseña del wifi

Taula de continguts

5 maneres de recuperar la contrasenya del wifi

Sense  saber per què, els teus dispositius et demanen introduir el password de la teva connexió, però no el recordes! Tranquil, no ets el primer ni tampoc seràs l’últim. Encara que no t’ho creguis, recuperar la contrasenya del wifi no és tan complicat si saps com fer-ho.

Com recuperar la teva contrasenya wifi de manera senzilla

A causa de les contrasenyes complicades que acostumen a portar les connexions, es fa gairebé inviable memoritzar. Llavors, què fer si un dia tens un dispositiu nou o, pel motiu que sigui, els que ja tens han oblidat la teva contrasenya? Si no la recordes, nosaltres t’ajudem. A continuació tens alguns consells per tal que recuperis la contrasenya del wifi.

Mira el router

Les contrasenyes del wifi solen estar indicades a la part de sota del router, sempre que no les hagis canviat o hagis demanat al tècnic de fer-ho. Et pot semblar un consell molt obvi, però de vegades és tan simple com això.

I si el què ha passat és que s’ha canviat la paraula clau o l’adhesiu del router està en mal estat i no hi ha manera de recuperar la contrasenya del wifi? Llavors tenim altres suggeriments. Aprofitem per aconsellar-te que, si canvies la contrasenya del wifi, la deixis ben anotada en un lloc segur.

Des de l’ordinador

Els ordinadors, siguin portàtils o de sobretaula, no acostumen a fallar en recordar contrasenyes. En el cas que això passés, hi ha maneres d’esbrinar-ho. Tanmateix, aquesta és una altra història, així que millor ens centrem a recuperar la clau del wifi.

Qualsevol ordinador amb sistema operatiu Windows, permet la possibilitat de recuperar la contrasenya del wifi fàcilment. Per tant, si la necessites per a un nou dispositiu, només cal que facis clic amb el botó dret del ratolí a sobre de la icona del wifi, i triïs Obrir centre de xarxes i recursos compartits.

Allà hi trobaràs Xarxes actives separades en dues columnes. A la de la dreta hi ha l’opció Connexions, on podràs veure el teu wifi, seleccionar-lo i escollir Estat del wifi.

Des d’aquest punt, accedeix a Propietats sense fils i trobaràs la teva contrasenya. Però, i si no tens ordinador? Tranquil, en tenim més, d’idees.

‘Entrar’ a dins del router

Els routers tenen una interfície a la qual es pot entrar i fer canvis. El més interessant és que l’adreça IP sol ser la mateixa per tots: 192.168.1.1. Una vegada a dins, veuràs que et demana un usuari i contrasenya que normalment acostumen a ser ‘admin’, i el mateix per a la contrasenya, o 1234. En els routers d’Andorra Telecom, les credencials d’accés són diferents i, com ja hem comentat, normalment les trobes al router. Contacta amb nosaltres si vols que et guiem en aquest procés.

Un cop haguem accedit als ajustos del router, buscarem l’opció ‘Ajustos avançats de configuració wifi’. Des d’allà, veurem la contrasenya del wifi que tenim actualment.

Recuperar la wifi a Android o iOS

Si l’opció de recuperar la contrasenya del wifi que t’hem donat abans no et serveix perquè no tens ordinador, també pots fer-ho des del teu mòbil o tablet.

És ben cert que cap dels dos sistemes operatius tenen una opció pròpia per aconseguir-ho. Però hi ha algunes aplicacions gratuïtes que t’ajuden a recuperar el teu password. Te’n deixem algunes.

Android:

  • WiFi Password Recovery
  • Instabridge
  • Osmino Wi-Fi
  • WiFi Map
  • WiFi Analyzer

iOS:

  • Wifi Master
  • Instabridge
  • iWep Pro

L’opció més senzilla: truca’ns

Vols una opció més ràpida i senzilla? Truca’ns. Estem encantats de poder atendre’t i donar-te un cop de mà per tal que recuperis la teva contrasenya del wifi. Posa’t en contacte amb el servei d’Atenció al Client, i et donarem totes les indicacions que hauràs de seguir.

Pensa que a Andorra Telecom disposem d’un router avançat que et garanteix el servei en cas que tinguis qualsevol problema.

Ara ja veus que perdre la teva clau de connexió no és un problema tan greu com podia semblar en un principi. A més, ja saps que pots comptar amb nosaltres davant de qualsevol inconvenient que tinguis amb la teva connexió. Estarem encantats de poder ajudar-te!

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail