El blog d'Andorra Telecom

¿Cuantas-horas-al-dia-pasas-en-el-movil-Te-ensenamos-a-ver-el-tiempo-de-uso

Taula de continguts

Quantes hores al dia passes al mòbil? | T’ensenyem a veure el temps d’ús

Conèixer el temps d’ús del mòbil que fem dia a dia ens pot ajudar a ser més conscients de quina és la freqüència amb la qual utilitzem aquest dispositiu, a quines hores, i quin tipus d’aplicacions ens resulten més útils. Gràcies a les seves múltiples funcionalitats, el telèfon mòbil ha esdevingut una eina imprescindible en el dia a dia de la majoria de nosaltres. Ja sigui per treballar, per parlar amb familiars i amics, per llegir les notícies o per xatejar amb els nostres contactes mitjançant les xarxes socials, la majoria de persones utilitzem el mòbil diverses hores al dia. Per això, és important conèixer el temps d’ús del mòbil, ja que així podrem saber si fem un ús conscient del dispositiu, o si hauríem de disminuir les hores que passem mirant la pantalla del telèfon. 

Per què és important controlar el temps dús del nostre telèfon mòbil?

Tot i que els telèfons mòbils s’han convertit en una eina no només útil i pràctica, sinó també necessària per a molts de nosaltres, és important ser conscients de l’ús que donem al dispositiu. Ens hem d’assegurar que no passem més hores del compte utilitzant aquest dispositiu i, per aconseguir-ho, cal saber com consultar el temps d’ús del mòbil.

Conèixer aquestes dades ens resultarà molt útil; aquesta funcionalitat dels telèfons no només ens proporciona un número que indica les hores que hem passat davant de la pantalla del mòbil. També és possible consultar el temps que hem dedicat a les diferents aplicacions que fem servir. Per exemple, podreu conèixer quantes hores al dia utilitzeu WhatsApp, Instagram o Telegram. Aquestes són algunes de les aplicacions més descarregades i utilitzades. Ssegur que les has fet servir alguna vegada.

El temps d’ús del mòbil també proporciona diversos tipus de gràfics en què es mostra el percentatge de temps dedicat a cadascuna d’aquestes aplicacions, en relació amb el total de minuts que hem passat utilitzant el dispositiu. A més, també podem comparar el temps d’ús del mòbil dels diferents dies de la setmana.

D’altra banda, en aquells casos en què necessitem alliberar espai del dispositiu , aquesta funcionalitat també ens pot ajudar. En consultar el temps d’ús del mòbil, obtindrem informació sobre les aplicacions que més fem servir al nostre dia a dia. Per tant, podrem decidir quines són les que mai utilitzem, i eliminar aquelles que ocupin més espai al dispositiu.

Com saber el temps d’ús en un mòbil Android?

Conèixer el temps d’ús del mòbil en un telèfon Android és molt senzill. Els telèfons mòbils amb sistema operatiu Android compten amb una aplicació preinstal·lada que permet consultar el temps d’ús de forma ràpida i senzilla. Per accedir a aquest apartat, hauràs d’anar als ajustaments del mòbil, i seleccionar “Benestar digital i control parental”. Dins d’aquesta secció, veuràs la possibilitat de visualitzar diverses dades relacionades amb l’ús del telèfon. Hauràs de fer clic a “Mostrar les vostres dades”, sota l’apartat “Les vostres eines de Benestar digital”. A continuació, el dispositiu et mostrarà un gràfic; hi podràs visualitzar el temps d’ús del mòbil aquell dia en qüestió, així com les diferents aplicacions que has fet servir. Les notificacions rebudes al llarg del dia i el nombre de vegades que has desbloquejat la pantalla del dispositiu també es mostraran.

Si vols conèixer amb més detall quants minuts has dedicat a cadascuna de les aplicacions que es mostren al gràfic, només hauràs de fer clic al centre. També es mostrarà el temps d’ús del mòbil al llarg dels últims dies. A més, podràs visualitzar un petit rellotge de sorra al costat de les aplicacions que has fet servir; és una funcionalitat que et permet limitar quant de temps dediques a una aplicació concreta durant el dia. 

I en un iPhone?

Per veure el temps d’ús del mòbil en un telèfon amb sistema operatiu iOS, només has de seguir alguns passos molt senzills. Dins dels paràmetres del dispositiu, hauràs de seleccionar l’apartat “Temps d’ús”. En aquesta secció, podràs veure una mitjana diària del temps que dediques al dia a fer servir el dispositiu, així com un gràfic que mostra el temps que has passat usant el mòbil al llarg de l’última setmana. També podràs programar un horari de descans a la secció “Temps d’inactivitat”, o limitar l’ús de les aplicacions, definint un límit de temps per a cadascuna. Dins l’apartat “Veure tota l’activitat”, podràs saber quines són les vostres aplicacions més utilitzades.

A més d’aquestes funcionalitats incloses en els dispositius mòbils, hi ha altres aplicacions que pots descarregar per controlar el temps que fas servir el teu mòbil. D’altra banda, també et pot resultar molt útil portar un control de les dades que consumeixes mitjançant el teu dispositiu. Això és una cosa que pots fer de forma ràpida i àgil a través de la nostra Àrea de client d’Andorra Telecom.

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail