El blog d'Andorra Telecom

tenir el mòbil actualitzat

Taula de continguts

Per què és important tenir el mòbil actualitzat? 5 motius

Tenir el mòbil actualitzat és fonamental per diversos motius. Els vols conèixer millor? Aquí te’ls expliquem amb detall.

Els 5 motius més importants per tenir el mòbil actualitzat

Les actualitzacions dels mòbils han esdevingut més senzilles els darrers anys. No en va, les connexions de dades o Wifi són la norma i és molt fàcil descarregar el programari d’actualització, fins al punt que, en molts casos, aquesta operació ja es fa d’ofici, tret que tu la bloquegis.

Convé saber que aquestes actualitzacions funcionen amb certa freqüència i tenir-ho en compte és convenient. Moltes vegades, per desídia o per manca de coneixement, no es dóna autorització a les actualitzacions del fabricant. Per tant, es fa important fer pedagogia perquè coneguis què poden fer pel teu dispositiu les actualitzacions.

Avui, el telèfon intel·ligent ha d’estar al dia perquè pugui donar el millor de si, sense crear-te cap problema. Vols saber per què cal tenir el mòbil actualitzat? Continua llegint…

1. Incorporaràs noves funcionalitats

La incorporació de noves funcionalitats és un dels motius de pes per autoritzar les actualitzacions. Això sí, assegura’t que tens prou espai a la memòria per incloure-les sense que suposin cap problema.

Quines són les diferents funcionalitats que s’hi poden incloure? La veritat és que n’hi ha diverses. Per exemple, pots millorar l’optimització de les càmeres. En segon lloc, la qualitat de recepció del senyal Wifi es pot optimitzar. D’altra banda, també és possible realitzar millores en la capacitat de la bateria. Hi ha, en molts casos, les opcions d’incorporar les trucades VoLTE. Finalment, les actualitzacions serveixen per instal·lar noves aplicacions.

Com a norma general, tret que tinguis un bon motiu, és important autoritzar les actualitzacions d’ofici. Per aquest motiu, cal atendre aquesta qüestió.

2. En tenir el mòbil actualitzat, milloraràs el rendiment

La millora del rendiment és una altra de les capacitats que marquen la diferència. No debades, les actualitzacions estan concebudes per millorar l’estabilitat del sistema operatiu. A més, aquesta és, indubtablement, una manera que el telèfon mòbil funcioni millor. Si tens l’oportunitat de millorar el funcionament del teu mòbil sense gastar diners, per què renunciar-hi?

La idea és que puguis aconseguir un funcionament òptim amb els mateixos recursos de què disposaves. Per descomptat, aquesta és una manera en què pots treballar millor en el teu dia a dia. En conseqüència, aquest és un motiu poderós per apuntar-te a les actualitzacions del mòbil quan t’arribin.

3. Corregiràs errors que ha detectat el fabricant

Les fallades o forats del sistema són font de problemes per molts motius. És habitual que els fabricants els detectin, ja que els desenvolupadors de programari estan fent consultes constants.

L’operativa usual, quan es recopilen els errors, és que s’enviï una actualització de descàrrega gratuïta. Aquest tipus d’iniciativa del fabricant s’anomena pegat, i és normal que passi així perquè les fallades de molts models només es detecten sobre la marxa i quan hi ha un nombre d’usuaris significatiu. Això és més important, si és possible, als telèfons que utilitzen el sistema operatiu Android.

Aquests pegats, que solen ocupar molt poc espai, són decisius perquè el telèfon mòbil funcioni correctament. Val la pena, doncs, atendre les notificacions.

4. Aconseguiràs la darrera versió del sistema operatiu gratuïtament

Un dels avantatges de les actualitzacions del sistema operatiu és que sempre ofereixen la darrera versió. Això passa independentment de si utilitzes Android o iOS. En definitiva, tindràs les darreres novetats de programari, amb el conseqüent benefici per al bon funcionament del teu mòbil. Finalment, cal recordar que aquestes novetats s’aconseguiran de franc.

Cal tenir en compte que aquesta possibilitat facilita molt l’ús del teu telèfon mòbil. Tret que tinguis un problema d’emmagatzematge d’espai, hauries d’aprofitar aquesta possibilitat. Estar a l’última, si això no et suposa un problema, és convenient.

5. Guanyaràs en seguretat

El motiu més important, amb diferència sobre els altres, és el de la seguretat. Qualsevol actualització que incorporis t’ajudarà a operar amb més seguretat, ja què evitaràs atacs per vulnerabilitats. Com als ordinadors, un telèfon mòbil pot ser víctima d’atacs de hackers. Doncs bé, incorporant les actualitzacions quan toca, minimitzaràs aquesta possibilitat.

Aquestes actualitzacions compten amb eines antivirus i que et permetran preservar la teva privadesa. D’altra banda, també s’hi incorporen correccions d’errors i nous sistemes operatius més eficients. Per tant, les millores en seguretat són un motiu ineludible que marca la diferència sobre els altres.

La importància de tenir el mòbil actualitzat

Tenir el mòbil actualizat és fonamental per molts motius, i t’ajudarà a gaudir de la teva experiència d’ús amb seguretat. Estàs cercant un operador fiable per a la teva línia de mòbil? Afortunadament, avui és possible trobar-lo, i que proporcioni ajuda sempre que ho necessitis. A Andorra Telecom t’oferim un servei adaptat a allò que necessites. Contacta’ns per saber-ne més!

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail