El blog d'Andorra Telecom

¿Qué velocidad de internet necesito? | 3 opciones

Taula de continguts

Quina velocitat d’internet necessito? | 3 opcions

Triar la velocitat d’internet adequada és fonamental per a no tenir problemes quan contractes un servei d’un proveïdor. Vols saber-ne més? Aquest article t’indica quines són les velocitats més adequades en cada cas.

La velocitat d’internet que necessites segons cada cas

Els dos elements prioritaris per a triar la velocitat d’internet adequada són: el lloc d’ús i la finalitat de la connexió. Bàsicament, valorarem que com més complex sigui el dispositiu i les funcions a aplicar, més velocitat ens farà falta.

Com a principi general, hi ha alguns trucs que et poden orientar a la teva elecció. El test de velocitat t’indica, per exemple, si davant d’una videotrucada la teva connexió és prou ràpida. Aquest fet, com a tret bàsic, et servirà per veure si et cal una mica més de velocitat. I, per descomptat, en el cas que tinguis dubtes, pots realitzar una consulta contrastada a un proveïdor d’internet com Andorra Telecom.

És evident que no totes les tecnologies d’accés tenen la mateixa velocitat. Una connexió de dades 4G és més lenta que la de fibra òptica, això és prou clar. El que és més important és que et facis la pregunta: “per a què” vull la connexió. Per a llegir un diari, un blog o un llibre en format e-book, és suficient amb una connexió de baixa velocitat; en canvi, per a realitzar videotrucades o descarregar gran quantitat de dades, et caldrà una connexió més potent.

Les velocitats orientatives que has de tenir en compte quan et decideixis són les següents, tot i que amb matisos segons cada cas.

Dispositius mòbils

Els dispositius mòbils com ara tauletes o telèfons, solen tenir una necessitat de velocitat més petita. Per norma general, si vols tenir unes bones prestacions, necessitaràs treballar amb una xarxa 4G. La velocitat de descàrrega en una connexió de dades que pots aconseguir a Andorra és de fins a 1 Gbps i fins a 100Mbps en pujada per a 4G. Però velocitats de 10 Mbps o més petites, ja són més que adequades per a fer tasques senzilles i fins i tot poder veure vídeos.

Un dels principals beneficis del 4G és que et permet moure’t lliurement, sempre que hi hagi cobertura mòbil. D’altra banda, estar connectat a una xarxa de wifi implica una cobertura limitada i implica romandre a un mateix perímetre. Tenim plans especials per a dispositius que sols requereixen connexió a internet, sense trucades, com les tauletes. Si el que vols és utilitzar els dispositius per a un ús intensiu d’internet, probablement t’interessa més una xarxa de wifi convencional. D’aquesta manera, guanyaràs en connectivitat i en velocitat, a més de no limitar-te per la quantitat de dades. Com és perfectament compatible l’ús d’ordinadors de sobretaula i de mòbils, aquesta és també una bona solució.

L’ús particular a casa

L’ús particular d’internet al domicili és una de les principals aplicacions que existeixen. En aquest aspecte, cal indicar que la velocitat òptima dependrà del nombre de dispositius que vulguis connectar, la intensitat d’ús de l’internet i de les dimensions de l’habitatge. Un nombre més gran de dispositius requereix una velocitat més alta per tal d’evitar problemes i colls d’ampolla.

Per a una persona o una parella, una connexió de 300Mbps pot ser suficient per a navegar sense problemes. Ara, si tens més d’un dispositiu connectat, t’agrada fer un ús intensiu d’internet per a activitats com streaming, videotrucades en paral·lel, etc., és preferible contractar un servei de 700 Mbps, així no hi haurà sobrecàrregues i millorarà la cobertura del senyal. Per tant, el criteri principal que ha de prevaldre és el de la funcionalitat.

Requeriments de velocitat especials

S’ha de fer una excepció quan parlem de jugar a videojocs. En aquest cas, més important que la velocitat és la latència, que haurà de ser baixa. Per estalviar-te problemes, es recomana que comptis amb un bon router que garanteixi una bona experiència de joc. A Andorra Telecom t’oferim el router Wifi Esencial que permet connectivitat d’alta qualitat.

En el cas de tenir un habitatge gran o amb parets que evitin que el senyal les propagui amb fluïdesa, és molt recomanable instal·lar repetidors per garantir la cobertura de tots els racons de la teva llar. A part de les opcions que ofereix el mercat, Andorra Telecom compta amb la solució Wifi Total que permet estudiar i detectar les teves necessitats de cobertura per a més comoditat.

L’ús del col·lectiu professional

L’ús del col·lectiu professional és el que requereix una velocitat més alta. En primer lloc, perquè la connexió s’utilitza per a funcions professionals, amb el cost d’oportunitat que comporten les errades. D’altra banda, cal recordar que la connexió és per a diferents dispositius.

El consell que donem als professionals d’oficines, fàbriques i comerços és que contractin una connexió professional. Per norma general, i per aconseguir els objectius, el proveïdor ha de fer un estudi previ. D’aquesta manera es pot determinar quina és la capacitat que realment es necessita.

Hi ha connexions professionals amb una velocitat de fins a 1 Gbps, la qual cosa permet l’ús de diversos dispositius. És cert que les dimensions del lloc també poden ser importants. En aquest sentit, un petit comerç pot solucionar la seva necessitat amb una connexió de wifi convencional com la que es fa servir a una casa. Al contrari, a una oficina sí que es necessita una connexió amb un ample de banda superior perquè l’enviament d’informació sigui més ràpid i fàcil.

Aquest és el servei més complex i, per això, recomanem un assessorament més especialitzat. Igualment important, convé comptar amb el suport davant les possibles incidències. De vegades, caldrà combinar el servei de wifi amb d’altres com serveis de Cloud o d’IP, segons cada cas.

Conclusió

La velocitat d’internet és un element clau perquè la teva navegació sigui profitosa en tots els sentits. Cerques un proveïdor d’internet de confiança? A Andorra Telecom podem donar-te les solucions adaptades a cada necessitat que tinguis, ja sigui per a ús particular o per a empreses. Contacta amb nosaltres per a conèixer més sobre les nostres ofertes!

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail