El blog d'Andorra Telecom

Novedades WhatsApp 2022

Taula de continguts

WhatsApp: les grans novetats que arribaran el 2022

Els telèfons intel·ligents s’han convertit en una cosa imprescindible? Sembla que les xifres indiquen que sí. Milions de persones de totes les edats els fan servir diàriament amb diferents propòsits. En aquest context, WhatsApp és l’aplicació de missatgeria instantània més utilitzada a gran part del món, tant en entorns personals com professionals. Part del seu èxit es deu a com de senzill és utilitzar-la. Una altra part, en les moltes possibilitats que ofereix, ja que a través de l’aplicació es poden compartir tota mena d’arxius. Per això, és convenient que en coneguis totes les funcions i, sobretot, les actualitzacions que ens esperen el 2022. D’elles te’n parlem a continuació.

La primera: assegura’t que el teu telèfon és compatible amb la nova versió de WhatsApp

Les novetats en el desenvolupament de WhatsApp han provocat que, a partir de l’1 de novembre del 2021, alguns dispositius mòbils deixaran de ser compatibles amb l’aplicació. Això s’aplica als telèfons amb sistema operatiu Android 4.0.4 o anteriors, i als iPhone anteriors a l’iOS 10. Si el teu mòbil pertany a algun d’aquests grups, les noves versions de WhatsApp no es descarregaran automàticament.

Però no pateixis, hi ha una manera alternativa manual (i oficial, sense risc que l’aplicació bloquegi el teu compte) de descarregar WhatsApp.

  • Descarrega l’APK de WhatsApp. Aquest enllaç et porta a la pàgina on ho pots fer. Només has de tocar el botó verd de «Download now».
  • Quan l’aplicació es descarregui, dona permisos al telèfon perquè la pugui utilitzar amb normalitat.
  • No hauràs perdut ni el teu compte ni les converses.

L’únic problema, que en realitat és més una incomoditat, és que has de fer la descàrrega manualment.

Les set novetats de WhatsApp per al 2022

Ara que ja saps com descarregar l’última aplicació de WhatsApp fins i tot si el teu telèfon no és compatible, només et queda saber quines són les noves funcions que tindrem el 2022. Algunes són merament estètiques, mentre que d’altres afecten a l’ús de l’aplicació i converteixen aquest xat en una eina realment pràctica. Siguis usuari personal o professional, et convé conèixer-les.

Possibilitat de fer servir WhatsApp des de diferents dispositius

Els desenvolupadors de l’aplicació estan treballant en la possibilitat que hi puguem accedir des de 4 dispositius diferents sense necessitat de connectar el mòbil. Segons el web especialitzat WABetaInfo, un dels dispositius podrà ser un altre telèfon Android.

Possibilitat de denunciar missatges no desitjats

Per millorar la seguretat de l’aplicació, a partir del 2022 podrem denunciar missatges que ens arribin d’usuaris que no es trobin entre els nostres contactes. Si un mateix compte rep més de 5 denúncies, WhatsApp el bloquejarà per sempre.

Millores en la privacitat

De la mateixa manera que, de vegades, els usuaris volen poder consultar els missatges o els vídeos en mode d’incògnit, també necessiten mantenir fora de perill les vostres dades personals davant de desconeguts. La privadesa és una de les grans preocupacions dels usuaris d’Internet, i això inclou les aplicacions de missatgeria. Per això, l’any 2022 serà possible amagar informació a WhatsApp tal com la foto de perfil o l’estat. Això sí, de moment a contactes específics.

Canvis als vídeos i àudios

Algunes de les noves característiques en aquest sentit seran la possibilitat d’aturar l’enregistrament d’àudio per poder reprendre’l més tard i la de silenciar vídeos de manera permanent, tant en el cas dels enviats com dels rebuts. A més, es podran enregistrar vídeos sense àudio.

Canvis en grups i reaccions a missatges

Moltes xarxes socials ja permeten reaccionar als missatges rebuts; per exemple, Facebook, Twitter i fins i tot, Instagram. WhatsApp s’afegirà a aquesta llista amb la possibilitat de reaccionar mitjançant emojis (cors, polzes amunt o avall, caretes tristes o alegres). Aquestes reaccions seran visibles per a la resta dels membres del grup.

Millores estètiques

En l’àmbit més estètic, l’aspecte del grup es podrà canviar; des de la icona fins al fons del xat. Aquesta possibilitat de personalització s’estén fora dels grups i cada usuari podrà personalitzar la seva aplicació amb els seus colors preferits i adhesius.

Funcionalitats per a negocis locals

Tot i que WhatsApp és, sobretot, una aplicació de missatgeria privada, als seus propietaris no se’ls escapen les grans possibilitats que ofereix per promocionar tota mena de serveis. En aquest sentit, Will Cathcart, directiu de WhatsApp, ha informat que s’estan duent a terme proves perquè els usuaris de l’aplicació puguin fer-la servir per trobar negocis propers. Això obriria una nova via de promoció per a petites empreses locals.

Ara que ja coneixes les noves funcionalitats de WhatsApp per al 2022, estàs desitjant que s’implementin? T’hem parlat d’algunes possibilitats en articles anteriors. Fes-los una ullada i treu tot el partit al teu telèfon intel·ligent. 

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail