El blog d'Andorra Telecom

La-conectividad-WIFI-7-llegara-a-los-moviles-a-partir-de-2024

Taula de continguts

La connectivitat wifi 7 arribarà als mòbils a partir del 2024

La connectivitat Wifi 7 arribarà ben aviat i és bo que coneguis quan, com i si la podràs gaudir o no des del principi. Aquest article t’oferirà tots els detalls. 

Quan i com arribarà la connectivitat Wifi 7 als dispositius mòbils: tot el que has de saber

Les connectivitats de xarxes són fonamentals perquè el vostre dispositiu pugui donar tot de si. I no ens referim només a accedir a Internet, sinó a la connectivitat entre dispositius. Els nous models de connexió faciliten, i molt, l’experiència d’ús. 

La nova versió de l’estàndard IEEE 802.11, anomenada Wifi 7, millorarà la connexió de dispositius i la velocitat de connexió, així com les prestacions perquè el senyal sempre sigui el correcte. L’arribada de la banda de 6 Ghz, la retrocompatibilitat amb versions anteriors, la reducció de la latència, les connexions multienllaç o la duplicació de l’amplada de banda (fins als 320 Mhz) respecte al que avui existeix, ajudaran a assolir aquests objectius. En definitiva, és una opció interessant i que, a poc a poc, està cridada a generalitzar-se i reemplaçar de mica en mica el Wifi 6.

El que passa és que aquesta connectivitat conviurà amb altres i, per tant, seria convenient conèixer el timing. D’aquesta manera, sabràs què pots esperar, quan i quin tipus de dispositius l’acceptaran en un primer moment. Disposar de la infraestructura no implica que tots els telèfons mòbils l’adoptin en principi. I és bo tenir una pauta de quan, com i qui podrà gaudir aquesta nova connectivitat.

Donarem resposta a les qüestions recurrents que es plantegen la majoria dels usuaris. Aquestes són les més importants: 

Quan arribarà la connectivitat

La connectivitat d’aquests dispositius mòbils arribarà durant el 2024. La idea és que ja estigui disponible durant el primer semestre de l’any. La data que estan establint els principals fabricants dels xips (entre ells Intel) és aquesta. Al principi, estarà limitat a determinats dispositius d’alta gamma i, posteriorment, es convertirà en un estàndard present a la majoria dels models.

D’altra banda, cal assenyalar que, per gaudir d’aquesta connectivitat, cal tenir un dispositiu preparat. I, com que hi ha nombroses gammes de telefonia mòbil, també hi ha diferents programaris. Això vol dir que l’existència de la tecnologia no suposarà que la tinguin per defecte tots els dispositius. A més, cal recordar que són diversos els fabricants de xips. 

Com arribarà la connectivitat

La connectivitat estarà lligada al desenvolupament de noves generacions de dispositius mòbils, concretament telèfons. Per exemple, Samsung té la idea que el Wifi 7 ja es pugui utilitzar al Samsung Galaxy S24. És a dir, el que es pretén és que els telèfons d’última generació, a partir del 2024, ja incorporin aquesta tecnologia d’última generació. Cal recordar que les prestacions en velocitat o banda obliguen que hi hagi determinats requisits de maquinari.

Si bé Samsung és el principal fabricant de telefonia mòbil, esperem que altres també adoptin aquesta connectivitat. Dit això, el que cal assenyalar és que cada empresa decidirà quins són els models que inclouran aquesta opció. Sigui com sigui, cal esperar que per efecte imitació i per llei de mercat altres fabricants la incorporin. 

Podràs gaudir d’aquesta connectivitat des del començament?

El més probable és que no, però cal assenyalar que aquesta és una situació habitual a la majoria dels dispositius mòbils. Quan els telèfons amb connectivitat 5G van aparèixer, fa 2 anys, es va limitar als telèfons de gamma alta. I el que sembla que passarà amb el Wifi 7 és exactament el mateix. En conseqüència, i com a principi general, convindrà que tinguis present que aquesta opció estarà restringida en un primer moment

El més normal és que, en dispositius de gamma mitjana, aquesta tecnologia ja es pugui utilitzar en dos anys. Val la pena considerar aquesta qüestió, ja que, com a molts altres mercats, en un primer moment no generalitzaran aquesta tecnologia. Cal tenir en compte que els primers xips solen ser costosos i que, només quan es fabriquen en sèrie, el preu baixa. Si aquest aspecte no es té en compte, no s’entendrà el procés.

Així que el que cal assenyalar és que, si vols accedir des del principi a aquesta tecnologia, serà amb models Premium. Si no, hauràs d’esperar entre un i dos anys per tenir-la en un telèfon convencional. 

Conclusió

La connectivitat Wifi 7 serà una opció que millorarà la teva experiència de navegació des dels dispositius mòbils. I comptar amb telèfons mòbils i infraestructura que la suportin és recomanable. A Andorra Telecom oferim tota mena de connexions d’Internet d’última generació, tant per al mòbil com per a la llar. Vols fer el canvi i no saps com? Contacta’ns per conèixer totes les solucions que tenim per a tu!

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail