El blog d'Andorra Telecom

Obstaculos-que-afectan-a-tu-red-wifi-en-casa

Taula de continguts

Obstacles que afecten la teva xarxa wifi a casa

Actualment, estem constantment connectats a Internet, i és clar que comptar amb una xarxa wifi a casa ens facilita una important quantitat de tasques que realitzem al nostre dia a dia, com enviar correus electrònics, treballar, descarregar i carregar arxius al núvol, llegir les notícies i consultar diferents tipus de dades i informació a Internet, entre tants d’altres. D’altra banda, moltes de les activitats que realitzem al nostre temps lliure també requereixen una bona connexió. Alguns exemples són xatejar amb amics i familiars, veure pel·lícules i sèries a través de diverses plataformes, o jugar a diferents jocs a través del dispositiu mòbil.

Per poder aprofitar al màxim tots els beneficis de la xarxa wifi a casa, és important, d’una banda, saber on col·locar el router per millorar la cobertura i la velocitat d’Internet; de l’altra, també cal saber quins són els obstacles que poden afectar la xarxa, ja que això et permetrà millorar la cobertura wifi a casa teva. A continuació parlem dels principals objectes que poden impedir que els teus dispositius obtinguin un bon senyal.

Tipus de portes i parets que poden afectar la teva xarxa wifi a casa

Un dels obstacles que poden afectar la qualitat de la xarxa wifi a casa són alguns tipus de portes. Principalment, es tracta de les portes que són molt gruixudes, i les que són de metall. Tots dos tipus de porta poden disminuir la intensitat del senyal; per tant, per connectar-te a la teva xarxa wifi a casa és recomanable que deixis aquestes portes obertes, ja que així podràs navegar per Internet de manera més pràctica i àgil. D’altra banda, les parets de ciment o formigó també poden contribuir a disminuir la qualitat del senyal. Això és una cosa que hauràs de tenir en compte a l’hora de decidir on col·locaràs el router.

Miralls i vidres

Altres objectes que també resulten perjudicials per a la qualitat i la intensitat de la connexió a Internet són els miralls i vidres. Els miralls poden fer que el senyal que el router emet reboti, cosa que pot impedir que aquesta arribi a totes les habitacions de la llar. Per aquest motiu, és recomanable col·locar el router en una zona on no hi hagi cap mirall. Pel que fa als vidres de les finestres i portes, també és un altre obstacle per a la xarxa wifi a casa. Aquest és un dels motius pels quals, de vegades, la qualitat i velocitat de la connexió disminueix en sortir al jardí.

Electrodomèstics

Els electrodomèstics també poden fer que la intensitat del senyal disminueixi. Aparells com el microones, la rentadora o el frigorífic poden disminuir la qualitat de la connexió a Internet, ja que estan fabricats amb metall i amb diferents components electrònics que compten amb la seva pròpia connectivitat, la qual cosa contribueix a fer que la intensitat de la connexió disminueixi. Per aquest motiu, és recomanable col·locar el router lluny d’aquests electrodomèstics. Respecte del televisor, la recomanació és de no posar el router just al darrere del televisor perquè aquest fa pantalla respecte del senyal wifi. En canvi, és preferible allunyar-lo uns centímetres.

Superfícies metàl·liques

Les superfícies metàl·liques, així com objectes metàl·lics en general, són un altre obstacle que és important evitar. Això és perquè es tracta d’un material que pot impedir que les ones electromagnètiques que emet el router es propaguin amb normalitat, la qual cosa afecta considerablement la qualitat del senyal a Internet. Per tant, la millor opció és col·locar el router en un moble que estigui fabricat amb algun altre material, com ara la fusta.

Llums decoratives

Mentre que les làmpades i altres llums habituals no suposen un obstacle per a la xarxa wifi a casa, els llums nadalencs decoratius sí que poden contribuir que la qualitat de la connexió disminueixi. Aquestes contenen uns xips que generen uns camps electromagnètics que poden interactuar amb les ones que emet el router, cosa que afecta la intensitat de la connexió, disminuint-la.

Cables que no estiguin protegits

Per acabar, també és important saber que els cables mal protegits poden suposar un obstacle per a la xarxa wifi a casa. Això és degut a que poden interferir amb els aparells sense fil, i afectar així la connexió a Internet. Algunes bones opcions per evitar que això passi és utilitzar organitzadors de cables, i canviar aquests cables de tant en tant. Això et permetrà assegurar-te que la connexió a Internet no es vegi afectada. A més, també t’ajudarà a evitar qualsevol tipus d’accident causat per cables mal protegits.

Ser conscient que aquests objectes poden afectar la xarxa wifi a casa et permetrà aconseguir una millor connexió. A Andorra Telecom t’oferim diferents serveis d’Internet a casa perquè puguis escollir l’opció que millor s’adapti a les teves preferències i necessitats. Així podràs obtenir la millor experiència de navegació per Internet.

Comparteix aquest article en xarxes socials

Compartir a Twitter
Compartir a LinkedIn
Compartir a Facebook
Compartir a WhatsApp
Compartir per mail